Šport > Košarka
7 ogledov

Največja težava je čas

Kamerunci so proti Hrvatom skoraj zamudili tekmo. Žurnal24 main
Še uro pred prvo tekmo s Hrvaško košarkarjev Kameruna ni bilo v dvorani, drugi dan turnirja pa so skoraj šokirali Portoriko. Med osmerico najboljših bodo zaigrali Hrvati in Portoričani.
 
 

Doslej še niso prejeli plačila, kljub temu pa so zaigrali zaradi ponosa, svojih družin in naše države.

Lazare Adingono, selektor Kameruna

 
Kaj je bil doslej največji problem Kameruna na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre. Čas! V Atene so prišli kot zadnji, v dvorano pa so pred tekmo s Hrvaško prišli manj kot petinštirideset minut pred prvim piskom sirene. Hrvaški novinarski kolega je ves zaplet videl takole: "Čakali smo in čakali. Nismo vedeli ali tekma sploh bo odigrana. Nazadnje so se Kamerunci le pojavili." In kaj je zadržalo afriško reprezentanco? Denar. Da, takšne stvari se ne dogajajo le slovenskim hokejistom. Kamerunska košarkarska zveza je namreč svojim reprezentantom še vedno dolžna izplačilo obljubljene vsote, ki so si jo "levi" prislužili z igranjem na lanskem afriškem prvenstvu. "Imeli smo precej težav. Pripravljali smo se za čim boljši nastop v Atenah, na drugi strani pa smo se veliko posvečali tudi temu, da bi igralci dobili, kar jim je bilo obljubljeno. Doslej niso prejeli plačila, kljub temu pa so zaigrali zaradi ponosa, svojih družin in naše države," je po porazu s Hrvaško povedal najmlajši trener na atenskem turnirju Lazare Adingono , ki šteje le 30 let. Kamerunci so s Hrvati izgubili z rezultatom 79:93.

Stanko Barać v akciji, ki jo spremljata Brice Vounang (levo)) in Harding Nana. © Reuters

 
Kljub vsem težavam so Afričani odigrali solidno, še boljšo igro pa so prikazali proti Portoriku . Ta je imel veliko težav z žilavimi Kamerunci, še dobro minuto in pol pred koncem tekme pa so košarkarji iz Srednje Amerike vodili le s 70:67. Na koncu so le zmagali za devet točk, naslednjo tekmo pa bodo odigrali proti Hrvaški. "V zadnjih minutah smo proti Kameruni naredili preveč napak, tekmeci pa so znali to izkoristiti. Na naslednjih tekmah bo treba narediti manj napak, popraviti pa moramo tudi skok. Tekma s Hrvati bo za nas izjemno pomembna, saj v četrfinalu želimo igrati proti Južni Koreji ali Kanadi," je po zmagi povedal selektor Portorika Manuel Cintron . Poraženec srečanja med Hrvaško in Portorikom bo v četrtfinalu igral proti Sloveniji, pri Portoričanih pa takšen scenarij očitno ni zaželen.

Portoriko doslej ni prepričal, kar nekaj težav pa imajo tudi v hrvaškem taboru. Selektor Jasmin Repeša tako v nadaljevanju tekmovanja ne bo mogel računati na Damirja Markoto , ki si je poškodoval levo koleno.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.