Šport > Košarka
10 ogledov

Najvišja zmaga Udrihovih Kraljev

Mike Bibby je igral 11 minut več kot Beno Udrih, a dosegel le točko več. Žurnal24 main
Sacramento je s svojo letos najboljšo igro visoko premagal New Jersey, Beno Udrih je dosegel 14 točk, Boštjan Nachbar 4. Phonix je prva moštva zahoda s 30 zmagami v letošnjem prvenstvu.
 

Liga NBA

Sacramento : New Jersey 128:94
Milwaukee : Phoenix 105:114

Prvič letos so pri Sacramento Kingsih v prvi peterki zaigrali vsi trije največji zvezdnike ekipe in Kraljem priborili najbolj prepričljivo zmago v prvenstvu, z 128:94 so premagali New Jeresyu Netse. Ron Artest (letos je izpustil že 17 tekem) je za tretjo zaporedno zmago Sacramenta dosegel 27 točk in šest skokov, Kevin Martin (bil poškodovan 17 tekem) 19 točk in sedem skokov ter Mike Bibby (izpustil 36 tekem) 15 točk in sedem podaj. Obenem so še štirje igralci moštva dosegli dvomestno število točk, med njimi Beno Udrih, ki je v za to sezono zanj skromnih dobrih 17 minutah zbral 14 točk ter tri podaje in dva skoka. Kralji so imeli 57 odstoten met, najboljši letos, zadeli so 15 trojk, zbrali 30 asistenc ter dosegli letos najvišje število točk, deset točk prednosti so imeli že v prvi četrtini in so jo kasneje le še večali. Na drugi strani New Jersey že nekaj dni ne pozna slasti zmage, tokrat je le četverica njihovih igralcev presegla mejo desetih točk (45 odstoten met), največ jih je zbral Vince Carter (21). Slovenec v dresu Mrežic, Boštjan Nachbar je v 20 minutah na parketu zbral 4 točke ter pet skokov

Na drugi torkovi tekmi lige NBA so Phoenix Sunsi z rezultatom 114:105 premagali Milwaukee Buckse. Steve Nash je prikazal svojo najboljšo igro v letošnji sezoni, v 37 minutah je dosegel 37 točk (15 v odločilni, zadnji četrtini), 10 podaj ter štiri skoke. Sonca so prva ekipa zahodne konference, ki je dosegla 30 zmago v prvenstvu (na vzhodu je Boston Celticsom to uspelo že v začetku meseca). Phoenix je dobil 30 od zadnjih 34 srečanj proti Milwaukeeju. Z 19 točkami in 12 skoki je dvojnega dvojčka dosegel Amare Stoudimire, najboljši strelec Bucksov je bil z 28 točkami Michael Redd.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.