Šport > Košarka
51 ogledov

Namesto Alilovića pomočnik Luka Bassin

Pipan Möderndorfer Zupančič predstavitev Stožice Union Olimpija novi trener Anže Petkovšek
Novi trener Uniona Olimpije Aleš Pipan je sestavil strokovni štab za svojo premierno sezono v Ljubljani. Namesto Mira Alilovića, kateremu se je pogodba iztekla, prihaja Luka Bassin.

Strokovni štab Uniona Olimpije je od danes močnejši za pomočnika trenerja Luko Bassina. Bassin se je že pridružil strokovnemu štabu Aleša Pipana, v katerem ostaja kot pomočnik tudi Andrej Žakelj.

Klub je z Bassinom sklenil dvoletno pogodbo. Slovenski košarkarski strokovnjak je pri Olimpiji že deloval kot trener v mladinskem pogonu, pozneje pa se je preizkusil tudi kot članski trener v Škofji Loki, sodeloval pri različnih košarkarskih projektih, se izpopolnjeval v tujini in deloval tudi kot košarkarski analitik.

"Izredno vesel sem, da sem se lahko znova pridružil Unionu Olimpiji, kjer sem že preživel kar nekaj sezon. Union Olimpija je vedno izziv in v prihodnji sezoni nas čaka zanimiv projekt, ki smo se ga vsi v klubu že lotili s polno vnemo," je ob tem dejal Bassin.

Alilović odhaja ob izteku pogodbe

Nekdanjemu pomočniku Uniona Olimpije Miru Aliloviću je pogodba potekla in obe strani sta se strinjali, da sodelovanja ne nadaljujeta. Alilović je v klubu deloval tri sezone in ob odhodih glavnih trenerjev dvakrat vodil ekipo kot prvi trener.

Za kondicijsko pripravo ekipe bo še naprej skrbel Saša Ogrizović, morebitne poškodbe bosta oskrbela športni terapevt Miha Perko ter dolgoletni klubski zdravnik Oskar Zupanc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.