Šport > Košarka
47 ogledov

Namesto purana sta si privoščila zajca

goran dragić beno udrih Twitter
Goran Dragić in Beno Udrih sta po zmagi proti ekipi Saše Vujačića skupaj proslavila ameriški državni praznik, dan zahvalnosti.

Slovenska košarkarja pri ekipi lige NBA Miami Heat Goran Dragić in Beno Udrih sta po zmagi proti newyorškimi Knicks, za katere igra Saša Vujačić, povedala, da sta ameriški nacionalni praznik Dan zahvalnosti v četrtek proslavila skupaj na večerji v restavraciji, vendar sta si namesto tradicionalnega purana privoščila zajca.

Na derbiju dveh znamenitih ekip vzhodne obale ZDA v dvorani Madison Square Garden so bili tokrat kar trije slovenski košarkarji oziroma celotna slovenska zasedba v ligi NBA. Vujačič, ki tokrat ni zaigral, je opozoril, da se je to prvič zgodilo že pred petimi dnevi v Miamiju, kjer so prav tako slavili igralci floridske ekipe.

"Lepo ju je bilo videti in upam, da se bomo še kaj. Za praznik se nismo srečali, ker sem se koncentriral, da jih premagam, ampak kot kaže so bile njihove priprave boljše. Šalo na stran. Nismo se videli, ampak bo še priložnost za druženje," je povedal Vujačič, ki je v četrtek purana zamenjal s treningom, da premaga Miami.

Dragić in Udrih praznovala skupaj

Dragić je povedal, da sta se z Vujačićem videla pred tekmo, se pozdravila ter si zaželela vesel Dan zahvalnosti, kot je to navada v Ameriki. ''Želel sem mu vso srečo in sezono brez poškodb," je povedal Dragić, ki je dodal, da za tradicionalne praznične nakupe po New Yorku tokrat ni imel časa, ker so bili zaposleni s treningi pred tekmo.

Udrih in Dragić sta Dan zahvalnosti potem v četrtek zvečer le praznovala v restavraciji Cipriani, vendar ne tradicionalno. "Z Gogijem sva jedla zajčka in polento. Na purana sva se sicer že navadila, ampak, ko sva videla na jedilniku, da imajo zajčka, sva se odločila, da ga bova vzela," je v slačilnici po zmagi povedal Udrih.

Dragić je dodal, da sta začela s tuno in povedal, da je praznovanja s puranom navajen še iz časov, ko je igral za Phoenix. "Oba moja bratranca živita tam, pa bivši trener in smo se vedno dobili pri meni ali pri njih. Puran mi kar gre, sicer pa lahko jem vse, kar hočem, ker nisem ravno nagnjen k debelosti," je povedal Dragič.

''Vsi Slovenci se dobro razumemo''

"Sploh se ne razumeva," je s širokim nasmehom odgovoril Udrih na vprašanje, kako sta se z Dragićem ujela po njegovem prihodu v Miami iz Memphisa. To je izzvalo nasmeh tudi pri Dragiću, nakar je Udrih resno dodal, da se razumeta odlično, kot sta se vedno doslej. "Vsi igralci iz Slovenije se dobro razumemo. V reprezentanci ali po klubih, atmosfera je bila vedno super," je dejal.

Zdaj, ko sta skupaj, lahko za medsebojne pogovore uporabljata jezik, ki je za soigralce španska vas, kar s pridom izkoriščata. "Včasih se pogovarjava po slovensko in pride kdo mimo pa takoj reče, naj ga nehava opravljati," je povedal Udrih, ki skupaj z Dragićem vidno uživa v sorodni družbi.

Druženje z Zavčevimi navijači

Dragić je imel veliko slovenske družbe tudi pred dnevi, ko so v Miami prišli navijači slovenskega boksarja Dejana Zavca"Žena me je peljala po avto pred dvorano in sem videl slovensko družino, ki se je slikala pod mojim posterjem, pa sem rekel dajmo jih pozdravit. Ko smo se fotografirali pridejo še trije kombiji s kakšnimi 40 slovenskimi navijači, ki so prišli vzpodbujat Dejana Zavca. Potem smo se vsi fotografirali in pozdravili, jaz pa sem se jim zahvalil, da so nas prišli vzpodbujat na tekmo," je povedal Dragić.

Eden malo manjši manjka na fotografiji z Goran Dragic, Beno Udrih in Sasha Vujacic. Smo bili zmenjeni, da se vidimo in...

Posted by Dejan Zavec on 24. november 2015
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.