Šport > Košarka
11 ogledov

Narobe svet: ena točka Mela, Knicks do +33

Anthony New York Knicks Charlotte Bobcats NBA EPA
Čudne stvari se v letošnji skrajšani sezoni dogajajo v ligi NBA. Carmelo Anthony je z najslabšim strelskim učinkom kariere (ena točka) vseeno pomagal svojim New York Knicks do zmage s 33 točkami razlike proti Charlotte Bobcats (111:78). LeBron James proti "svojemu" Clevelandu ni blestel, zato je Miami Heat rešil Chris Bosh (92:85).

New York Knicks so skupaj z že prej omenjeno eno točko Carmela Anthonyja povsem potolkli Charlotte Bobcats in prekinili niz šestih zaporednih porazov. Kako se rečem streže, je slabemu Anthonyju pokazal Tyson Chandler z 20 točkami in 17 skoki, medtem ko je njegov slovit(ejš)i soigralec edino točko dosegel s črte prostih metov v tretji četrtini in zgrešil vseh sedem metov iz igre.

Zvezdniški prišlek iz Denver Nuggets samo enkrat na zadnjih 42 tekmah ni uspel doseči dvomestnega števila točk, zadnjič 18. marca, ko jih je še pri Denverju dosegel šest. Njegov prejšnji neslavni rekord je znašal dve točki. Je pa prispeval enajst skokov in štiri podaje. "Včasih se bodo obrambe osredotočile nanj, ker razumejo, da je on naša opcija številka ena," je po tekmi očitke zavračal Chandler. "In ko se osredotočijo, on pa še vedno zadene odkritega igralca, kot je to počel nocoj, bomo še vedno učinkoviti – in zaradi tega bo učinkovit tudi on."

Na srečo Newyorčanov Anthonyjevega učinka niti niso potrebovali. Chandler (nekdanji igralec Charlotta) je iz igre metal 9:10, med katerimi je vštetih vseh šest zabijanj, Amare Stoudemire in Landry Fields pa sta dodala 18 točk. Za prvo zmago Kratkohlačnikov po 11. januarju. "Potreboval sem večer, kot je bil ta, ko mi ni bilo treba storiti veliko, pa smo vseeno zmagali," se je po tekmi tolažil Anthony. "Pred nami je še dolga pot. Jutri imamo še eno (tekmo, op. a.) v Clevelandu, še en dan. Tega je konec. Zmagali smo tekmo, ekipni uspeh. Pripravimo se na jutri."

LeBrona mučijo spomini, rekord Howarda

Chris Bosh je s 17 točkami v zadnji četrtini (največ točk v desetih minutah kateregakoli košarkarja Miami Heat v letošnji sezoni) in skupno 35 točkami na tekmi ponesel vročico mimo Cleveland Cavaliers. Bosh je ob nerazpoloženem LeBronu Jamesu (18) še četrtič v sezoni dosegel ali presegel mejo 30 točk, Heat pa so po Jamesovem prihodu v klub svoj score proti Clevelandu povišali na 4-1. "Ko igram in se ne obotavljam, se zgodijo dobre stvari," je po tekmi dejal Bosh.

Dwight Howard je postal najboljši strelec v zgodovini ekipe Orlando Magic, ki je sinoči v gosteh premagala Indiano Pacers (102:83). Howard je v dvoboju z Indiano v 25 minutah dosegel 14 točk in devet skokov ter je zdaj na čelu večne lestvice kluba z 10.657 točkami. Z zabijanjem v tretji četrtini je prehitel doslej vodilnega Nicka Andersona (10.650). "Bolj sem vesel današnje zmage, ki smo jo dosegli proti dobri ekipi, ki že vso sezono igra izvrstno in doma še ni izgubila. Obenem so se hitro pobrali po katastrofalnem porazu z Bostonom," je dejal Howard, ki je tokrat manj igral zaradi težav s prevelikim številom osebnih napak, zato je največ točk ob osmih skokih dosegel Ryan Anderson (24). Orlando je skupaj z Miamijem in Philadelphio 76ers na tretjem mestu vzhodnega dela lige.

Liga NBA, rezultatI:

Charlotte Bobcats : New York Knicks 78:111
Indiana Pacers : Orlando Magic 83:102
Miami Heat : Cleveland Cavaliers 92:85
Phoenix Suns : Toronto Raptors 96:99
Portland Trail Blazers : Memphis Grizzlies 97:84

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.