Šport > Košarka
10 ogledov

Naša prednost so izkušnje in daljša klop

null Žurnal24 main
Primož Brezec je zadnjo tekmo v Tivoliju odigral pred sedmimi leti. V četrtek se pod Rožnik vrača v dresu rimske Lottomatice. "Občutki bodo malce čudni," priznava sloki Sežančan.
 

Preberite še

Pred dvobojem Olimpije in Lottomatice

Kakšna so vaša pričakovanja pred tekmo z Olimpijo?
V Ljubljano vsekakor prihajamo po zmago. Tekma je zelo pomembna za obe ekipi. Olimpija je Evroligo odprla z dvema porazoma, mi pa smo si velik kiks privoščili, ko smo v prvem kolu izgubili na gostovanju pri Albi. Iščemo prvo zmago v gosteh in v Ljubljani imamo prvo priložnost za kaj takšnega.

So tekme z Olimpijo za vas nekaj posebnega?
Sicer je minilo že nekaj časa, odkar sem igral v Ljubljani, ampak občutki bodo malce čudni, ker bom igral za tekmeca. Vendar sem profesionalec in naredil bom vse, da moja ekipa zmaga. Odločale bodo malenkosti. Na papirju smo favoriti, vendar bo to treba pokazati tudi na parketu. Zaslužiti si bomo morali dve točki.

Po mnenju Brezca je sreča za Romo, da tudi tokrat ne bo mogel zaigrati Jasmin Hukić. © SPS

 
Kje so Ljubljančani najbolj nevarni?
Ekipo dobro poznamo. Nanjo smo se že začeli pripravljati po naši zadnji tekmi v italijanskem prvenstvu. Olimpija je zelo nevarna na domačem igrišču. Poznamo njihove glavne igralce. Na našo srečo in njihovo žalost ne bo igral Hukić. Vemo, da je Begić v izjemni formi, tudi Golubović je vse boljši. Vlado in Milko sta konstantna, Oži se vrača. Ne bo nam lahko, saj bo na njihovi strani tudi 6000 glasnih navijačev. Vendar smo malce bolj izkušena ekipa, imamo pa tudi 12 kakovostnih igralcev.

 
 

Sem profesionalec in naredil bom vse, da moja ekipa zmaga.

Primož Brezec

 
Pri Lottomatici lahko vsakdo torej potegne voz v željeno smer ...
Zagotovo. Trener Repeša ima na razpolago 12 res kakovostnih igralcev. To se vidi že po naši minutaži na tekmah v državnem prvenstvu in Evroligi. Nihče ne igra več kot 25 minut na srečanje. To je naša prednost. Letos želimo nekaj narediti. Borili se bomo za naslov v Italiji, tudi v Evroligi pa želimo narediti dober rezultat. Zato se je Roma pred to sezono precej okrepila. Na vsaki tekmi gremo na zmago. Ne glede na to, ali igramo proti Olimpiji ali pa proti CSKA.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.