Šport > Košarka
12 ogledov

Nash zasenčil Gogija

Nash (desno) je tokrat zasenčil Dragiča. (Foto: AFP)
1/2
Žurnal24 main
V noči na nedeljo so bili v ligi NBA na delu štirje Slovenci. Na kratko; ekipa Brezca Philadelphia 76ers proti njegovemu nekdanjemu moštvu Bobcats, slovenski derbi Dragiča in Udriha, zmaga Raša.

Slovenska reprezentanta Beno Udrih in Goran Dragič tokrat nista imela glavnih vlog. To velja predvsem za Dragiča, ki je za Sonca nanizal nekaj odličnih predstav, tokrat pa je šov ukradel njegov mentor Steve Nash, ki se je po Gogijevih dobrih predstavah očitno motiviral ter dosegel kar 32 točk in šest podaj. Tekma je bila izenačena do zadnje četrtine, ko sta obe ekipi zbrali 93 točk, Sonca pa so zasijala po treh trojkah Channinga Fryeja in Nasha (115:107). Dragič je tokrat končal pri petih točkah, ukradeni žogi in asistenci, Udrih pa dvanastih, treh asistencah in dveh skokih.

 

Velja omeniti, da so od začetka sezone pred šestimi tedni igrala skoraj izključno v gosteh; vseh sedem domačih tekem so zmagala, sicer pa so zbrala 15 zmag in pet porazov. Izjava trenerja Alvina Gentryja zato ne preseneča: "Verjetno smo odigrali največ tekem v gosteh, zato so fantje že nekoliko utrujeni. To za nas ni bilo lahko, seveda pa ne iščem izgovorov.“

 

S to izjavo je Gentry prav gotovo želel pokazati razumevanje svojih igralcev in jih s tem dodatno motivitrati pred bizarnim sporedom. Naslednji v vrsti nasprotnikov Sonc so namreč prvaki Lakers, (doma nocoj in v gosteh 28 decembra), potem pa sledi niz domačih tekem proti Magic, Cavs, Cavaliers, Celtic ter gostovanja pri Mavericks in Nuggets.

 

Primož Brezec je po sedenju na klopi Philadelphie tokrat igral debelih šest minut v tem času pa je v statistiko vpisal dve točki in skok, kar pa ni zadostovalo, da bi ekipi pomagal do zmage nad nekdanjim moštvom Charlotte Bobcats (105:106). Iguodala je imel zaključno žogico za zmago, a je zgrešil met z roba rakete. Bolje pa se je odrezal Radoslav Nesterovič, ki je k zmagi Toronta proti Chicagu prispeval 12 točk, 5 skokov ter ukradeno žogo in podajo.

 

Izidi:
Charlotte Bobcats : Philadelphia 76'ers  106:105
Chicago Bulls : Toronto Raptors  78:110

Minnesota Timberwolves : Utah Jazz  108:101
San Antonio Spurs : Denver Nuggets              99:106

Dallas Mavericks : Atlanta Hawks  75:80
Phoenix Suns : Sacramento Kings  115:107
Portland Trail Blazers : Houston Rockets  90:89
Los Angeles Clippers : Indiana Pacers  88:72
Golden State Warriors : Orlando Magic  118:126

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.