Šport > Košarka
1 ogledov

Naslednji teden se začenja zares

MatjazSmodisMain Žurnal24 main
Slovenska košarkarska reprezentanca v ponedeljek začne z akcijo evropsko prvenstvo 2009. V ponedeljek in torek na vrsti testiranja, v sredo uradni začetek na Rogli.
 
 

Vse je pripravljeno. V zadnjih mesecih smo v projekt evropsko prvenstvo 2009 na Košarkarski zvezi Slovenije vložili ogromno časa, energije in znanja, zato sem prepričan, da bodo razmere za delo vrhunske. Naši reprezentanti bodo res lahko mislili le na košarko, saj smo in bomo za vse ostalo tu predstavniki KZS in strokovnega štaba izbrane vrste.

Matej Avanzo

 
V ponedeljek in torek se bo s testiranji na Fakulteti za šport za slovensko moško košarkarsko reprezentanco začela akcija EP 2009. Uradno se bodo priprave začele v sredo na Rogli. Po tednu dni se bodo košarkarji preselili v Kranjsko Goro, v mesecu in pol pred EP pa bodo bivali še v Ljubljani, Poreču, Sevilli, Mariboru, Bonnu in Karlsruheju.

Evropsko prvenstvo bo od 7. do 20. septembra gostila Poljska, slovenska izbrana vrsta pa bo tekme prvega kroga odigrala v Varšavi. V ponedeljek, 7. septembra, proti Veliki Britaniji (18.15), v torek, 8. septembra, proti Srbiji (18.15), v sredo, 9. septembra, pa proti Španiji (21.15). V drugem delu EP Slovence čakajo tri tekme v Lodžu (12., 14. in 16. septembra), končnico (od četrtfinala naprej) pa bodo od 17. do 20. septembra gostile Katovice.

 

Kandidati za nastop na EP:

Branilci: Goran Dragić, Jaka Klobučar, Jaka Lakovič, Domen Lorbek, Beno Udrih, Samo Udrih, Sašo Vujačič
Krili: Goran Jagodnik, Boštjan Nachbar
Centri: Primož Brezec, Jurica Golemac, Erazem Lorbek, Uroš Slokar, Matjaž Smodiš, Gašper Vidmar

"Vse je pripravljeno. V zadnjih mesecih smo v projekt evropsko prvenstvo 2009 na Košarkarski zvezi Slovenije vložili ogromno časa, energije in znanja, zato sem prepričan, da bodo razmere za delo vrhunske. Naši reprezentanti bodo res lahko mislili le na košarko, saj smo in bomo za vse ostalo tu predstavniki KZS in strokovnega štaba izbrane vrste. Vsi komaj čakamo, da se vse skupaj začne, da bo vzdušje v reprezentanci še boljše, pa bomo po ponedeljkovem in torkovem testiranju v torek popoldne, torej dan pred uradnim začetkom priprav, pripravili še interni reprezentančni piknik. Omenil bi še to, da so nas v petek kolegi s španske zveze prosili za dovoljenje, da turnir, na katerem od 19. do 21. avgusta poleg nas in Španije sodelujeta še Litva in Velika Britanija, prestavijo v Sevillo, na kar smo pristali vsi udeleženci," je pred bližajočim se začetkom priprav povedal vodja slovenskih članskih reprezentanc Matej Avanzo. Slovenska reprezentanca bo v Varšavo, na prizorišče prvega dela evropskega prvenstva, prispela 4. septembra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.