Šport > Košarka
14 ogledov

Nasprotniki za EP 2011: ugodno!

Žurnal24 main
Na evropskem košarkarskem prvenstvu v Litvi se bo Slovenija v skupini D pomerila z Rusijo, Belgijo, Ukrajino, Gruzijo in Bolgarijo. Ugodno je tudi prizorišče: mesto Klaipeda, ki premore mednarodno letališče.
NE SPREGLEJTE odzivov reprezentantov na žreb.

Košarkarska zveza Slovenije
bo od 7. do 10. avgusta v ljubljanskih Stožicah organizirala prvi pripravljalni turnir, na katerem bodo nastopile vse reprezentance nekdanje skupne države. Vse bodo tekmovale tudi na EP v Litvi, kar štiri pa bodo v skupini C.

"Pričakujem eno izmed najbolj kakovostnih tekmovanj. Tu smo tudi dobili informacije, da bo večina reprezentanc zaigrala z vsemi najboljšimi. V skupini imamo Rusijo, ki je bila 2007 evropski prvak, tudi ostale reprezentance pa izhajajo iz podobne šole. Vse te države imajo veliko košarkarsko tradicijo. Ne bojimo se nikogar, a vsakogar spoštujemo. Zdaj razmišljam le o tem, da zberemo najboljšo možno ekipo in da bo ta na prvenstvu igrala čim bolje. Upam, da se bodo odzvali vsi najboljši. Tako bo tudi v ostalih reprezentancah," je po žrebu skupin za evropsko prvenstvo 2011 v Litvi za Žurnal24 dejal selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković.

Če želite osvojiti kolajno, je potrebno odigrati 11 tekem. In to proti najboljšim ekipam v Evropi. Treba bo narediti dober skavting vseh moštev v skupini.
Božidar Maljković, selektor košarkarske reprezentance

Ta jo je kar dobro odnesla po žrebu za evropsko prvenstvo 2011 v Litvi. Zdi se namreč, da je z Rusijo, Belgijo, Gruzijo, Bolgarijo in Ukrajino v primerjavi z drugimi dobila dokaj ugodno skupino D. Poleg tega bo Slovenija predtekmovanje igrala v mestu Klaipeda, ki so si ga na KZS želeli zaradi mednarodnega letališča, kar bo zelo dobrodošlo za navijače.

"Še najbolj smo si želeli igrati v Klaipedi. Je obmorsko, predvsem pristaniško mesto. Dvajset kilometrov stran je Palanga. Gre za podoben odnos kot med Koprom in Portorožem. Izmed vseh štirih mest, ki so bila na razpolago, je to za navijače najboljša možna rešitev. V Palangi je na stotine hotelov, Klaipeda pa slovi kot najbolj zabavno mesto v Litvi. Slovenski navijači bodo imeli marsikaj na voljo," pa je povedal direktor reprezentanc Matej Avanzo in dodal: "Z žrebom smo lahko zadovoljni. Prinesel nam je tekmece, ki so vsekakor premagljivi. Tudi v drugem delu se križamo s skupino C, kjer so stari znanci. Tudi te se da premagati. Naš cilj je, da se do četrtfinala prebijemo na čim višjem mestu, nato pa bo tako ali tako odločala dnevna forma. Ve pa se, kaj je naš cilj. Želimo ponoviti uvrstitev v polfinale, če bo mogoče, pa tudi osvojiti kolajno."


Ostale skupine: skupina A (Panevežys): Španija, Turčija, Litva, Velika Britanija, Poljska, kvalifikant 2; skupina B (Šiauliai): Srbija, Francija, Nemčija, Izrael, Italija, Latvija; skupina C (Alytus): Grčija, Hrvaška, Črna gora, Makedonija, BiH, kvalifikant 1. Sistem tekmovanja: iz predtekmovanja napredujejo tri ekipe, skupina D se križa s skupino C in nastane F, od koder napredujejo štiri ekipe v četrtfinale.

Razpored tekem Slovenije:

Sreda, 31. avgusta: SLOVENIJA : BOLGARIJA
Četrtek, 1. septembra: UKRAJINA : SLOVENIJA
Sobota, 3. septembra: SLOVENIJA : GRUZIJA
Nedelja, 4. septembra: BELGIJA : SLOVENIJA
Ponedeljek, 5. septembra: SLOVENIJA : RUSIJA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.