Šport > Košarka
15 ogledov

Navarro: "Bolelo nas je, ker nismo prišli na F4!"

Barcelona Navarro Boštjan Tacol
Ena izmed favoritk letošnje Evrolige, Barcelona Regal, bo nov pohod na streho Evrope začela nocoj v Stožicah (ob 20.45). Proti Unionu Olimpiji se bo postavil tudi španski reprezentant Juan Carlos Navarro, brez dvoma eden prvih igralcev letošnjega evropskega prvenstva. "Lanska bolečina nas bo izučila," je za španske medije povedal slovenski reprezentant Erazem Lorbek.

"To bo zelo težka sezona Evrolige, drugačna zaradi prihoda igralcev iz NBA. Nasprotniki so se zelo dobro okrepili in to bo turnir z veliko pretendenti za naslov," napoveduje Juan Carlos Navarro. Motor Regal Barcelone je bil v Stožicah za Union Olimpijo nerešljiva uganka že v lanski sezoni, tokrat pa Katalonci ob ljubljansko obvoznico prihajajo z verjetno še močnejšim moštvom (Huertas, Eidson, Rabaseda, Wallace).

Kapetan Barçe se kljub vsemu še vedno spominja lanskega uspeha, ko je njegovo moštvo ostalo brez pričakovane uvrstitve na Final Four, ki je bil na sporedu v njeni Palau Blaugrani. "Bolelo nas je, ker nismo bili tam, ampak zdaj hočemo priti v Istanbul. Dobro smo se okrepili," pred nocojšnjo tekmo napoveduje prvi mož trenerja Xavija Pascuala.

Lorbek: "Lanska bolečina nas bo izučila"

Na "bolečino" pred tekmo z Olimpijo opozarja tudi gostujoči vohun Erazem Lorbek, ki je za španske medije med drugim povedal, da se v Sloveniji igra zelo dobra košarka: "Boleče je bilo izgubiti v lanski sezoni, eno stopničko pred Final Fourom," je dejal Lorbek. "Toda lanska bolečina nas bo izučila. Težko bo (proti Olimpiji, op. a.), kot vse tekme v gosteh. V Sloveniji se igra dobra košarka, zmagali so na zadnjih dveh tekmah, imeli bodo polno dvorano in za zmago bomo morali igrati dobro."

Evroliga, 1. kolo, skupina D:

Ob 20.45:
Union Olimpija - Barcelona Regal

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.