Šport > Košarka
22 ogledov

Navarro "igral sam": Realu 33 točk!

Navarro Regal Barcelona Real Madrid El Clasico Liga Endesa španska liga Youtube
Juan Carlos Navarro je na prednovoletnem košarkarskem El Clásicu praktično lastnoročno prekinil niz 14 zaporednih zmag Reala Madrida in Barceloni prinesel zmago na domačem parketu (96:89). Izjemni Navarro je v zgodovinski predstavi dosegel 33 točk in vpisal statistični indeks 44, največ v svoji karieri pri Barceloni.

"Včasih se zgodi," je po tekmi za televizijo TVE dejal Juan Carlos Navarro. "Pri nekaj metih sem mislil, da ne bodo šli notri. Počutil sem se dobro in všeč mi je, da smo tako zaključili leto."

In to na kakšen način – Navarro je zadeval tako rekoč vse. Značilne "bombe", polaganja na koš v visokem loku, trojke z neverjetne razdalje, trojke iz koraka, hitre mete iz obrata ... Njegovih 33 točk mu je prineslo statistični indeks 44, kar je največ, odkar je član Regala Barcelone. Toliko točk je na El Clásicih v zadnjih 20 letih dosegel le Arvydas Sabonis.

"To je bila ena od tistih tekem, ki bodo šle v zgodovino, saj je je šlo za neverjetno predstavo na izjemno pomemben večer. Odigral je izjemno v vseh pogledih. Je unikaten igralec v zgodovini košarke. Fantastična predstava. Navdušujoče," je Navarra pohvalil trener Xavi Pascual.

Ne bo se še upokojil

Besede hvale so deževale od vsepovsod. Tudi Rudy Fernández, njegov soigralec pri španski reprezentanci, ki se je v dresu Reala prvič pomeril z Navarrom, je na Twitterju zapisal: "Lahko rečem le, da je Navarro moj vzornik."

Brez besed sta ostala tudi brata Gasol. Mlajši, Marc, je iz Združenih držav Amerike sporočil: "Ko je La Bomba v načinu on, potem nimaš kaj storiti ... Bolje je, da se usedeš in smeješ ..." Njegov brat Pau je pristavil: "Izjemni Juan Carlos! Eden od najboljših evropskih igralcev vseh časov."

Navarro je z 32 leti odigral že 15 profesionalnih sezon, od tega kar 529 tekem v španski ligi. Čeprav je v nedeljo spisal zgodovino, je po tekmi na vprašanje novinarjev, ali se ima za enega od največjih vseh časov, odgovoril takole: "Ostalo mi je še nekaj let, ne? Ne bom se še upokojil!"

Erazem Lorbek je za šele osmo zmago Barcelone v letošnji sezoni (8-7) prispeval devet točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.