Šport > Košarka
17 ogledov

Navarro: "Pri Olimpiji ni čudežev!"

Juan Carlos Navarro Žurnal24 main
Pred četrtkovo tekmo proti Unionu Olimpiji smo se ekskluzivno pogovarjali z zvezdnikom Barcelone Juanom Carlosom Navarrom. "Olimpija ni čudež!" o letošnji sezoni pravi legendarni Katalonec.
Mislim, da ne gre za čudež. Ima dobro ekipo, ki gre skupaj z domačo publiko vedno po zmago. Tudi kadar gostuje, zna zagreniti življenje vsakemu moštvu. Mislim, da gre za dobro ekipo, ki ima dober medsebojni 'filing'.
Juan Carlos Navarro

Juan Carlos Navarro, eden najslavnejših katalonskih sinov FC Barcelone, bo tokrat tudi zares preizkusil stožiški parket. Ob prvem gostovanju v ljubljanski lepotici je bil v dresu španske reprezentance še poškodovan, tokrat pa bo lahko direktno iz parketa občutil zeleno-beli pekel. Famozna "La Bomba" pa bo tudi ob fanatičnem vzdušju brez dvoma vsaj nekajkrat odjeknila na severu Ljubljane ...

Olimpija je eno največjih presenečenj letošnje sezone. Ste spremljali njene čudežne rezultate?
No, mislim da ne gre za čudež. Ima dobro ekipo, ki gre skupaj z domačo publiko vedno po zmago. Tudi kadar gostuje, zna zagreniti življenje vsakemu moštvu. Mislim, da gre za dobro ekipo, ki ima dober medsebojni "filing".

V moštvu imate dva Slovenca. Sta pomagala pri pripravi na tokratnega tekmeca?
Ja. Ni nam ušlo, da je tukaj v Ljubljani izjemen ambient. Nekaj malega sta nam povedala o slovenskih košarkarjih, ki jih poznata, poleg tega pa še nekaj drugih podrobnosti.

Kako se nameravate postaviti proti Olimpiji?
Mislim, da mora biti naš cilj ostati zbrani, zelo pomembno pa bo tudi prevzeti ritem igre, ki nam bo najbolj ugajal. Nadzirati bomo morali prostor pod košem, saj smo slišali o kar nekaj košarkarjih Olimpije, ki znajo biti nevarni.

Vam je zmaga proti Maccabiju dodatno dvignila samozavest?
Tako je, brez dvoma. Zmaga nam je dala veliko samozavesti, saj mislim, da je Maccabi k nam prišel z le enim ali dvema porazoma v rednem delu. To bo za nas še težek nasprotnik v boju za prvo mesto.

To je za nas res kot finale, saj bi bila zmaga tukaj velik korak za nas.
Juan Carlos Navarro

December in januar je bil za vas zelo težak. Niste igrali dobro, izgubljali ste tekme … Je zdaj ta slab del sezone končno za vami?
Da. Za zdaj je to zelo težka sezona, saj smo imeli veliko poškodb. Vseeno mislim, da je moštvo zelo dobro izšlo iz te krize.

Vaš trener Xavi Pascual pravi, da vas v Ljubljani čaka "še ena finalna tekma". Se strinjate z njim?
Se. To je za nas res kot finale, saj bi bila zmaga tukaj velik korak za nas.

Josep Guardiola (trener nogometnega kluba Barcelona, op. a.) velikokrat uporablja to frazo. Ga je Pascual kopiral?
Tako je … (nasmešek) Toda ne, ne. Xavi ga ne kopira, to je realnost. V Top 16 je prav na vsaki tekmi zelo težko priti do zmage.

Vsi govorijo o vzdušju v Stožicah. Vas kot izjemne profesionalce pritisk množice sploh še gane?
Ambient in pritisk se vedno občutita, brez dvoma. Toda imamo mnogo izkušenih igralcev z izkušnjami s tekem v Top 16, želimo pa si, da vzdušje na nas ne bi preveč vplivalo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.