Šport > Košarka
47 ogledov

Navijač provociral Jokića: "Četnik!"

hrvaška zastava mark denver nuggets Reševalni pas/Twitter
Hrvaški navijač je poskrbel za incident na košarkarski tekmi med Denver Nuggets in New Orleans Pelicans in razhudil srbsko javnost.

Košarkarji Denver Nuggets so tudi po zaslugi dobre predstave Srba Nikole Jokića premagali New Orleans Pelicans in nadaljujejo lov na končnico lige NBA.

Tekmo v New Orleansu je začinil navijač, ki je s seboj prinesel hrvaško zastavo. Ker za Denver ne igra noben hrvaški košarkar, je novinarka gostujoče klubske televizije domnevala, da gre za navijača srbskega reprezentanta.

Pretkani navijač se je zlagal, da v rokah drži srbsko zastavo in svojih pet minut slave izkoristil za provokacijo srbskega košarkarja. ''Nikola je četnik,'' je izjavil in pojasnil, da gre za srbsko besedo s pozitivno konotacijo, kar seveda ne drži.

Ameriška novinarka njegove izjave ni razumela, se je pa nekomu očitno posvetilo, da nekaj ni v redu, saj so intervju po kakšni minuti prekinili.

Skupna hrvaških navijačev je med dvobojem še nekajkrat vzklinila ''četnik, četnik'', a se Jokić ni pustil zmesti in z 21 točkami ekipi pomagal do pomembne zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.