Šport > Košarka
20 ogledov

Navijača: "Rudyja bi morala udariti še močneje"

Rudy Fernandez napad Kaunas Žalgiris Real Madrid Evroliga Reševalni pas/Twitter
Vodstvo Evrolige preiskuje incident, ki se je zgodil po tekmi med Žalgirisom in Real Madridom v Kaunasu. Tik pred vstopom na avtobus sta dva navijača domačega kluba napadla španskega reprezentanta Rudyja Fernándeza. Litovska policija ju je po pobegu prijela, a že izpustila. "Morala bi ga udariti še močneje," je bil njun komentar.

Real Madrid in Rudy Fernández sta napad prijavila na letališču v Kaunasu, preden se je ekipa vkrcala na letalo za Madrid. Incident se je sicer zgodil v okolici dvorane, ko so igralci Reala, ki so Žalgiris premagali po podaljšku (105:104) hodili proti avtobusu.

Španski mediji poročajo, da sta napad zakrivila dvojčka, ki sta redna obiskovalca tekem litovskega kluba in stara znanca policije. Fernándeza sta napadla medtem, ko je hodil proti avtobusu, v napadu pa je bil poškodovan tudi varnostnik. Po pobegu so oba napadalca litovske oblasti že prijele, Fernández pa je med napadom padel na tla.

Litovska policija je medtem že izpustila oba pridržana, ki slišita na ime Nauru in Normunas Macius. Oba sta bila ob izpustitvi ponosna na svoje dejanje in pristavila, da bi ga "morala udariti še močneje".

Oba močno vinjena

"Branila sva ponos Litve. Vse se je zgodilo zaradi emocij," se glasi njuna razlaga, potem ko so jih morali policisti ustaviti z elektrošoki. Pijana navijača sta imela v krvi 2,62 oziroma 2,22 promila alkohola.

"Ne moremo tolerirati takšnega obnašanja navijačev. Že razmišljamo o ukrepih, s katerimi se tovrstni dogodki ne bi ponovili," je že zatrdil Žalgirisov predstavnik za odnose z javnostjo Almantas Kiveris.

Košarkar litovskega ponosa, Paulius Jankunas, je napad na kolega že označil za "sramoto celotne države". Vse sicer še izvira s prve tekme v Madridu, ko je Fernández pred njegovim obrazom slavil tesno zmago, a se kasneje opravičil. Navijači zelenih so ga v Kaunasu pričakali na nož, žaljivk pa naj bi bil deležen tudi prek zvočnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.