Šport > Košarka
9 ogledov

"Navijačem Oklahome vstop prepovedan"

1. Scott Brooks (Oklahoma City Thunder), 480 glasov Žurnal24 main
John Song in Rex Alcantara sta brivca iz Seattla, ki sta v mladosti stiskala pesti za lokalno NBA-moštvo Supersonics, ki se je pred štirimi leti preselilo v Oklahoma City. Zdaj sta odklonila storitve vsem, ki navijajo za Kevina Duranta in druščino.

Ko sta John Song in Rex Alcantara pred kratkim v službi debatirala o njuni priljubljeni temi, o zahrbtnem prevzemu NBA-moštva Seattle Supersonics in njegovi preselitvi v Oklahomo, je v njun pogovor posegel obiskovalec, ki je izrazil podporo ekipi OKC Thunder in njenemu prvemu zvezdniku Kevinu Durantu. To je oba tako razjezilo, da sta ga nagnala iz svoje brivnice.

Kasneje se je moški na socialnem omrežju pritožil nad ravnanjem brivcev, a to je prineslo le še več strank, ki podpirajo takšen odnos do navijačev moštva, ki trenutno igra v finalu lige NBA proti moštvu Miami Heat. Že naslednji dan so začeli brivnico polniti navijači Sonicsov, ki prav tako ne privoščijo Durantu in druščini, da se veselijo uspehov z "njihovim" moštvom. Veliko ljudi očitno moti, da se toliko košarkarskih navdušencev iz Seattla istoveti z ekipo Thunder.

"Vedno bom to storil za Sonicse. To je le majhen del vseh čustev, ki so v tem mestu prisotna zaradi selitve moštva. V to brivnico ne bom spustil nikogar, ki navija za Thunder," je povedal Song. "Tudi če te tvoj partner zapusti in uide z nekom drugim, jima potem ne privoščiš sreče, kajne?"

Clay Bennett je pred šestimi leti prevzel moštvo Seattla in kljub prvotnim obljubam, da bodo Sonicsi ostali v zvezni državi Washington, je čez nepolni dve leti obljubo prelomil in franšizo prestavil v OKC. Privrženci košarke v Seattlu so posneli tudi film z naslovom Sonicsgate, ki opisuje zarotniško ozadje selitve.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.