Šport > Košarka
7 ogledov

Navijači pogrešajo pravega Lakoviča

Eurobasket 2013 Slovenija-Hrvaška
1/11
Saša Despot
Odlično vzdušje na sosedskem derbiju med Slovenijo in Hrvaško se je nadaljevalo tudi po tekmi pred celjsko dvorano. Navijači obeh reprezentanc so še kakšno uro po koncu tekme razpravljali o izjemno napeti tekmi.

"Gledali smo dobro tekmo, v kateri je zmagal srečnejši nasprotnik. Vzdušje je bilo čarobno," je poudaril eden izmed navijačev domače izbrane vrste, ki je tudi tokrat uživala bučno podporo s tribun. Slovenski navijači se zavedajo, da ima reprezentanca v svoji igri še kar nekaj rezerv: "Imamo velike težave z nasprotnikovo consko obrambo. Čim prej moramo najti pravega Jako Lakoviča, sicer bomo na naslednjih tekmah imeli velike težave. Upamo na uvrstitev v polfinale!"

"Ne gremo na kolena!"

Med množico navijačev je bilo slišati tudi napev "Ne gremo na kolena ... ", ki dokazuje, da boleči poraz proti sosedom ni tragičen, saj odločilne tekme šele prihajajo. V hrvaškem taboru so odmevale bolj vesele note. Nekaj sto navijačev je zmago svojih ljubljencev pospremilo z navdušenjem: "Resnično je bilo noro. Vse do konca nismo vedeli, kdo bo zmagal. Upali smo na zmago, čeprav naša reprezentanca v zadnjih letih ne blesti. Zadeli smo nekaj trojk in dosegli dve točki."

V Sloveniji kot doma

Varuhi reda in miru so poudarili, da je vse skupaj potekalo brez omembe vrednih incidentov, gostje iz Hrvaške pa so dogajanje v Celju ocenili takole: "Tukaj se počutimo kot doma. Vzdušje je bilo izjemno, brez incidentov, tako da smo lahko uživali v spektaklu. V dvorani se nismo mogli med seboj niti normalno pogovarjati, saj je hrup neznosen."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.