Šport > Košarka
14 ogledov

NBA: Bo le prišlo do dogovora?

nba filipini kobe bryant EPA
V začetku prihodnjega tedna naj bi bila znana odločitev, ali bodo predstavniki igralcev lige NBA sprejeli predlog lastnikov, da bi si dobiček razdelili na pol in s tem končali lockout. Če se bosta obe strani dogovorili, bi se lige NBA lahko začela 15. decembra.

Sestanka se bodo udeležili nekateri zvezdniki severnoameriške košarkarske lige NBA kot sta na primer Kobe Bryant in Carmelo Anthony, predstavniki igralcev iz NBA ekip pa želijo doseči dogovor o zadnjem predlogu - lastniki igralcem ponujajo, da bi letni dobiček v višini 4,3 milijarde dolarjev razdelili na pol.

Če bodo igralci sprejeli dogovor, se bo spor zaradi katerega vse aktivnosti v NBA mirujejo končal, liga pa se bo začela 15. decembra. Tako bi v letošnji sezoni namesto 82 tekem odigrali deset tekem manj. Če bo sindikat zavrnil predlog, je vodstvo lige pripravilo še bolj strog predlog, katerega igralci verjetno ne bodo sprejeli, to pa bi vodilo v nova pogajanja, ki bi le še bolj ogrozila sezono 2011/12.

Želje igralcev o delitvi dobička pa so nekoliko večje. Sprva so zahtevali 53 odstotkov letnega dobička, kasneje so zahtevali 52 odstotkov, lahko pa bi sprejeli tudi 51. Če igralci ponudbe ne bodo sprejeli, jih lahko čaka še manj ugodno razmerje delitve dobička - 53:47 v korist lastnikov.

Komisar David Stern je igralcem zabičal naj predlog dobro preučijo, kajti to je najboljši predlog, ki ga lahko vodstvo lige NBA lahko ponudi in tako še reši sezono.

Odločitev bodo obe strani sporočili v začetku prihodnjega tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.