Šport > Košarka
35 ogledov

Detroit ugnal prvake, Westbrook blestel

detroit pistons marcus morris andre drummond Profimedias
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na petek odigrali pet tekem.

Košarkarji Detroita so ponoči po slovenskem času dosegli novo zmago. V domači dvorani so s 106:101 ugnali Cleveland Cavaliers in v vzhodni konferenci zasedajo sedmo mesto, kjer imajo zmago več od Chicaga in Miamija ter dve od Milwaukeeja. Med temi ekipami pa bo padla odločitev o zadnjih udeležencih končnice.

Za zmago nad vodilno ekipo vzhodne konference sta bila najbolj zaslužna Reggie Jackson z 21 koši in Andre Drummond, ki je 20 točkam dodal 16 skokov. Beno Udrih v dresu Detroita vnovič ni dobil priložnosti za igro. Pri Clevelandu je LeBron James 29 točkam dodal 13 skokov in 10 podaj, Kyrie Irving pa je dosegel 27 košev.

Odločilen je bil uvod zadnje tretjine, ko so gostitelji z izidom 11:0 najprej izničili zaostanek, nato pa povedli s šestimi točkami naskoka in vodstvo obdržali do konca. Gostje so dvakrat sicer znižali na -3, nazadnje pet sekund pred koncem, a je Jackson z mirno roko zadel zadnja prosta meta in Detroitu priigral pomembno zmago.

Westbrook do 31. trojnega dvojčka

Še naprej blesti tudi Russell Westbrook. Ta se je z Oklahomo veselil domače zmage nad San Antoniom s 102:92, sam pa je k zmagi prispeval 23 točk, 13 skokov in 13 podaj.

Westbrook je na dobri poti, da sezono zaključi s povprečjem trojnega dvojčka. Za ta uspeh v nadaljevanju potrebuje po osem skokov in skoraj 10 podaj v povprečju na tekmo. Doslej je s povprečjem trojnega dvojčka sezono zaključil le Oscar Robertson v sezoni 1961/62.

"Ne glede na to, kdo je na drugi strani, skušam igrati na najvišji možni ravni. Obenem čutim dolžnost, da ekipi pomagam do zmag. Do tokratne smo se po mojem mnenju prebili z zelo dobro obrambo," je dejal Westbrook, ki se je z 31. trojnim dvojčkom izenačil na drugem mestu večne lestvice z legendarnim Wiltom Chamberlainom in to v dvoboju s trenutno drugo ekipo lige. Victor Oladipo je dodal 20 točk, Enes Kanter pa 14 in 10 skokov. Za Ostroge, ki so s tem končale niz devetih zmag, je Kawhi Leonard dosegel 19 točk, Pau Gasol pa 18.

V Memphisu, kjer so Grizliji izgubili z Los Angeles Clippers z 98:114, je za goste Austin Rivers dosegel 20 točk, Chris Paul pa 19. Ekipa Portland Trail Blazers je po podaljšku ugnala Philadelphio 76ers s 114:108, igralci Phoenix Suns pa so doma izgubili dvoboj z Los Angeles Lakers s 110:122.

NBA, izidi:

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 106:101
Beno Udrih za Detroit ni zaigral.

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 102:92
Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 98:114
Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 114:108*
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 110:122

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.