Šport > Košarka
16 ogledov

NBA ekipe bojkotirajo Trumpove hotele

stan van gundy EPA
Nekatere ekipe košarkarske lige NBA nameravajo v nadaljevanju sezone bojkotirati hotele v lasti novoizvoljenega predsednika Združenih držav Amerike Donalda Trupma.

Košarkarske ekipe Milwaukee Bucks, Dallas Mavericks in Memphis Grizzlies bodo napele vse moči, da se izognejo kakršnikoli neposredni ali posredni povezavi z novim predsednikom najmočnejše države na svetu Donaldom Trumpom. V ta namen bodo omenjena moštva bojkotirala hotele v lasti ameriškega poslovneža, razkriva ESPN.

 Jabari Parker (desno). | Avtor: EPA EPA
Lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban in solastnik Milwaukee Bucks Marc Larsby sta med predsedniško kampanjo javno podprla Hilary Clinton, nad rezultatom volitev pa so bili razočarani tudi številni drugi košarkarski trenerji in igralci.

''Nihče ne more zanikati, da je Trump odkrit rasist in sovražnik žensk. Žrtvovali smo dobro polovico našega prebivalstva in nasprotujem mišljenju, da je to stanje naše države,'' je povedal trener Detroit Pistons Stan van Gundy in dodal: ''Ekipe so postale bolj pozorne. Velika zasluga gre igralcem. Ponosen sen na naše košarkarje, ki spremljajo, kaj se dogaja in se zavzemajo za svoje vrednote.''

Odločitev vodstva je razveselila tudi krilnega centra Milwaukee Bucks Jabarija Parkerja. ''Ponosen sem na lastnika, ki predstavlja nas in samega sebe. Ne želimo podpirati sovraštva. Ponosen sem, da ne bomo bivali v njegovih hotelih. Nelagodno bi mi bilo od njem ali v bližini njegovega poslovanja. Vem, da je naš predsednik. Potreben bo čas. Javno se ni opravičil za nekatere stvari, ki jih je izrekel,'' je povedal Parker.

Trener Memphisa David Fizdale sicer zanika, da je bila odločitev politično motivirana. ''Nobene resnice ni v tem. Naše odločitve glede hotelov so bile sprejete davno pred volitvami. Tu ni nobene zgodbe,'' je pozornost želel preusmeriti ameriški košarkarski strokovnjak.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 23:55 17.november 2016.

    In to naj bi bila država svobode in poštenega tržnega gospodarstva in konkurence ???? Pa kako vas USA pisuni , ni kaj takega sploh sram napisati !