Šport > Košarka
27 ogledov

NBA: Smo blizu dogovora

David Stern NBA Reuters
Pogajanja med lastniki klubov in sindikatom igralcev v severnoameriški košarkarski ligi NBA se počasi premikajo z mrtve točke. Po četrtkovem sedemurnem zasedanju sta se sprti strani že dogovorili za nadaljnje pogovore.

"Mislim, da smo blizu dogovora. Zdaj je vprašanje, ali si vodstvo lige NBA to želi ali ne," je dejal izvršni direktor sindikata košarkarjev Billy Hunter. "Za zdaj ni še nobene garancije, da bomo dosegli dogovor, a prepričan sem, da bomo vsi dali vse od sebe, da bi nam to uspelo," pa je ob tem poudaril komisar lige NBA David Stern.

Košarkarji vztrajajo, da na manj kot 52,5 odstotka letnih prihodkov v višini 4,3 milijarde evrov ne bodo pristali. Prav distribucija tega zneska je glavni kamen spotike v pogajanjih med igralci in lastniki klubov.

Stern je že odpovedal prvih sto tekem nove sezone lige NBA med 1. in 14. novembrom. Prekinitev dejavnosti oziroma lockout so imeli v NBA nazadnje v sezoni 1998/99; takrat so po dolgih pogajanjih na igrišča stopili šele februarja, košarkarji pa so v rednem delu odigrali le 50 tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.