Šport > Košarka
454 ogledov

NBA velikan pristal v bolnici: "S tem virusom ni šale!"

joradn ewing Getty Images
Eden najboljših košarkarjev vseh časov in član hiše slavnih je javnosti sporočil, da je bil pozitiven na Covid-.19.

Patrick Ewing, legenda košarkarske ekipe New York Knicks in eden najboljših centrov vseh časov, čigar kariero je močno zaznamovala veličina Michaela Jordana, je zbolel za koronavirusom.

"S tem virusom ni šale in ga ne gre jemati zlahka," je vsem dvomljicevm sporočil 57-letnik, danes trener univerzitetnega moštva Georgetown. 

"Vse vas želim spodbuditi, da ostanite varni in da poskrbite zase in za svoje ljubljene. Še posebej bi se zahvalil vsem zdravstvenim delavcem in vsem na prvih linijah. Pozdravil se bom in prebrodili bomo to," je v sporočilu za javnost še sporočil nekdanji NBA-jevec.

Ewing se trenutno nahaja v karanteni v bolnišnici v Washingtonu. Po potrjeni okužbi so testirali tudi nekatere druge člane univerzitetnega košarkarskega programa, a novih primerov niso zaznali.

V ZDA je po zadnjih podatkih potrjenih več kot 1,6 milijona okužb s koronavirusom, umrlo pa je že skoraj 100.000 ljudi.

patrick ewing | Avtor: Epa Epa

Ewing je v NBA odigral 17 sezon, od tega 15 v dresu kratkohlačnikov iz New Yorka. V karieri je dosegel 24.815 točk (povprečje 21,0), 11.617 skokov (povprečje 9,8) in 2894 blokad (povprečje 2,4).

V 90. letih je bil 213 centimetrov visoki center prva violina newyorškega moštva, vendar mu, tako kot marsikomu drugemu, ni uspelo prekiniti Jordanove vladavine.

Po Jordanovi prvi upokpojitvi je v sezoni 1993/1994 Knickse popeljal do prvega NBA finala po 21 letih, a so jih po sedmih tekmah ugnali Houston Rockets. Drugo in zadnjo priložnost za naslov je dobil po Jordanovi drugi upokojitvi leta 1999, vendar so bili v finalu boljši košarkarji San Antonio Spurs.

Ewing je 11-kratni udeleženec All-Star tekme, član prve NBA peterke (1990), novinec sezone 1986 in dvakratni olimpijski prvak (1984, 1992). New York Knicks so v njegovo čast upokojili številko 33. Od leta 2012 je član košarkarskega hrama slavnih.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.