Šport > Košarka
24 ogledov

Ne bo Lorbka, pa tudi Boguta

NBA padec zlom zvin roka Andrew Bogut Milwaukee Bucks Žurnal24 main
Jezite se, ker na SP ne bo igral Erazem Lorbek, a tudi večina drugih moštev bo brez vsaj enega od najboljših: Argentina brez Ginobilija, Španija brez Pauja Gasola in zdaj je odpovedal še Bogut (Avstralija).

Avstralski košarkarski zvezdnik Andrew Bogut je zaradi poškodbe roke dokončno odpovedal nastop na septembrskem svetovnem prvenstvu v Turčiji. Košarkar Milwaukee Bucksov se je poškodoval prejšnji mesec na tekmi proti Phoenix Sunsom. "Odločitev je bila težka, a menim, da zaradi narave poškodbe tudi pametna. Upam lahko, da me bodo v prihodnosti poškodbe obšle in da bom lahko v naslednjih letih reprezentanci pomagal. Predvsem na olimpijskih igrah leta 2012," je dejal Bogut, ki si je na tekmi proti Soncem pri padcu poškodoval prst, zapestje in še ramo.

Njegovo odločitev je selektor reprezentance Brett Brown sprejel z razumevanjem: "Vsekakor je za nas to velika izguba, a zdravje in zadovoljstvo športnika sta vsekakor pomembnejša od samega tekmovanja." Avstralija bo na svetovnem prvenstvu igrala v predtekmovalni skupini A v Kayseriju, njeni tekmeci pa bodo reprezentanti Argentine, Nemčije, Srbije, Jordanije in Angole.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.