Šport > Košarka
7 ogledov

Ne minimalni plači v NBA

Zadnjih nekaj tednov je Boštjan na svojem košarkarskem taboru treniral mlade. Žurnal24 main
Boštjan Nachbar je podpisal enoletno pogodbo z Efes Pilsnom. Zanj se je zanimala polovica klubov iz NBA, ampak: "Pogodbe okoli minimuma ali malce višje me seveda niso zanimale."
 
 

V NBA se je zame zanimala približno polovica klubov, nihče pa ni ponudil mamljive pogodbe.

Boštjan Nachbar

 
Boštjan Nachbar bo kariero nadaljeval v Turčiji, natančneje v Efes Pilsnu iz Istanbula. Podpisal je enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno leto. Na mizi je imel tudi ponudbe klubov iz lige NBA, toda Efes je s svojimi ambicioznimi načrti prepričal Bokija, da ostane v Evropi. "Efes Pilsen je bil kar nekaj tednov zelo vztrajen in agresiven. Zelo so si me želeli pripeljati v svoje vrste. Nekaj časa sem se malce držal nazaj, saj sem želel videti, kako se bo razpletel položaj v Ameriki. Po nekako štirinajstih dneh sem dobil občutek, da bi bilo vseeno boljše, da še eno leto ostanem v Evropi in podpišem pogodbo s kakšnim od boljših evropskih klubov. To Efes Pilsen zagotovo je, vsaj po organizaciji. Naslednje leto se bom morda spet poskušal vrniti čez lužo. Trenutno je bila ponudba Turkov daleč najboljša," je v pogovoru za Žurnal24 razložil Nachbar. Efes bo v naslednji sezoni Evrolige igral v skupini B in imel za tekmece Olympiakos , Partizana , Unicajo , Lietuvus Rytas in kvalifikanta.

Nazadnje je Boštjan igral za Dinamo. © EPA

 
"V NBA se je zame zanimala približno polovica klubov, nihče pa ni ponudil mamljive pogodbe. Letošnja NBA-tržnica je ena najtežjih v zgodovini za igralce. Lastniki klubov zaradi gospodarske krize ne razmetavajo z denarjem, večina jih čaka na naslednje leto, ko bo prostih kar nekaj 'all-star' igralcev. Pogodbe okoli minimuma ali malce višje me seveda niso zanimale. Na sploh so v tej sezoni v ZDA ponujali zelo nizke pogodbe. Igralcu, kot je Allen Iverson, so ponudili pet milijonov dolarjev, v preteklih letih bi jih zaslužil trikrat toliko. Pogodbe so tudi zelo kratkoročne in Evropa je bila zdaj boljša izbira, vsaj za eno leto," pojasnjuje Boštjan Nachbar.

O plači pri Efesu Boštjan po pogodbi ne sme govoriti. "Lahko pa vam povem, da gre za zelo dobro ponudbo, saj se drugače zanjo ne bi odločil. Tudi ekipa je zelo ambiciozna. Že pred mano so pripeljali v klub najboljšega strelca Evrolige, Igorja Rakočevića, in upam, da bova močen par, ki bo lahko prišel do zaključnega turnirja Evrolige. To je tudi cilj Efes Pilsna v tej sezoni, sam pa upam, da bom upravičil vsoto, ki jo je klub vložil vame." Zadnjo sezono je Boštjan igral za moskovski Dinamo , a je po sezoni zaradi neplačevanja pogodbenih obveznosti prekinil pogodbo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.