Šport > Košarka
15 ogledov

"Ne moti me, da nisem imel počitnic"

Jaka Lakovič si vsako leto rad vzame čas za slovensko reprezentanco. (Foto: KZS/ Žurnal24 main
Slovenska košarkarska reprezentanca se nahaja v Vitorii, kjer se meri na močnem turnirju. Po porazu z Litvo, v nedeljo sledi tekma s Španijo. Španski kolegi so pred mikrofon ujeli Jako Lakoviča, člana Barcelone.

Ponovno ste se znašli v areni Buesa, kjer ste izgubili finale španskega prvenstva proti Caji Laboral. Slabi spomini?
To je bilo nepričakovano. Pred finalom smo se videli kot zmagovalci … Toda to je šport in treba je prenesti udarce, kot je bil ta.

Lahko na SP z vašo reprezentanco posežete visoko?
Da. Čeprav nam manjkajo pomembni košarkarji, je treba iti čez to. Na zadnjem evropskem prvenstvu in preostalih velikih tekmovanjih smo dokazali, da imamo zelo dobro reprezentanco. Tako smo si prislužili spoštovanje, ne samo od naših tekmecev, ampak kar od vseh: publike, sodnikov …

Še vedno vam manjka zadnji korak, da bi prišli do finalov …
To drži. To je vprašanje izkušenj, igranja skupaj na odločilnih tekmah. Toda zadnje čase smo si pridobili zmagovalno mentaliteto …

Že 10 let konstantno nastopate za slovensko reprezentanco: vaš selektor vas navaja kot dober primer in kot novega kapetana dodobra prenovljene reprezentance.
Zelo sem ponosen na oboje: na to, da sem že toliko časa z reprezentanco in da sem njen kapetan. To mi je v čast. Ne moti me, da v teh desetih letih nisem imel pravih počitnic.

Je Španija favorit za končno zmago na SP?
Španija se že desetletje nahaja med dvemi ali tremi najboljšimi reprezentancami na svetu. Njena izjemna zmagovalna mentaliteta povzroča veliko zavidanja.

Se veselite snidenja z Rickyjem Rubiem in Juanom Carlosom Navarrom?
To je hkrati izziv in zadovoljstvo. Smo zelo dobri prijatelji, upam, da bomo uprizorili kakšen dober dvoboj. Španci so favoriti, toda borili se bomo z željo, da jih premagamo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.