Šport > Košarka
12 ogledov

Ne sedem, devet palčkov v Zagrebu

V sezoni je Olimpija v gosteh že ugnala Cibono, in sicer s 85:59. (Foto: Nik Rov Žurnal24 main
Zagrebška Arena bo danes in v nedeljo gostila najboljše štiri košarkarske ekipe rednega dela lige NLB. Zdesetkana Union Olimpija se bo zoperstavila gostiteljici sklepnega turnirja – Ciboni.

Četa Jureta Zdovca je pred težko nalogo, saj bo v hrvaškem glavnem mestu nastopila brez pravega centra.

Jure Lalić, ki na tem mestu igra v državnem prvenstvu in se je klubu pridružil šele pred dobrim mesecem, namreč ni registriran za nastope v jadranski ligi. "V Zagreb potujemo z devetimi igralci. Na centru igrata le dva krilna centra – Edin Bavčić in Nemanja Aleksandrov. Vsi drugi so približno tako visoki kot jaz ali nižji. V obrambi bomo morali garati, si pomagati. Cibona je višja, močnejša," se zaveda strateg zeleno-belih Jure Zdovc, ki naj bi lahko v Zagrebu računal le na deveterico košarkarjev. Med njimi je tudi sicer 213 centimetrov visoki Dejan Radojević, ki pa je v tej sezoni lige NLB zbral le dva nastopa in v nekaj več kot treh minutah v svojo statistiko vpisal en skok. Zdovc kljub nizki postavi in pomanjkanju igralcev še ni vrgel puške v koruzo: "Z lahkimi igralci na položaju krilnega centra bomo morali širiti raketo, iskati prodore in poiskati prostega igralca. To počnemo že v zadnjih kolih državnega prvenstva. Fantje so tu, dajejo vse od sebe, zato sem jim hvaležen. Gremo naprej." Zdovc zanika tudi govorice, da se namerava po Final Fouru posloviti od klopi zmajev: "Zakaj ne bi razmišljali o naslednji sezoni? Čeprav so nekateri igralci že prekinili pogodbo, so še vedno tu. Nekaj bi jih, če se razmere uredijo, še vedno ostalo pri nas. Najpomembnejše je jedro ekipe skupaj zadržati nekaj let."

Vseeno previdni
Olimpija
je v tej sezoni sicer že dvakrat premagala zagrebške volkove, v 19 do zdaj odigranih tekmah v jadranski ligi pa razmerje zmag v korist Ljubljančanov znaša 11:9. "Biti moramo previdni, čeprav nas že vsi vidijo v finalu, kjer naj bi zaigrali proti Partizanu. Res je, da ima Olimpija velike težave, a nihče se pred tekmo ne bo predal," meni eden izmed najboljših košarkarjev v zagrebški ekipi Marko Tomas. Hrvaški reprezentant pravi: "Upam, da nam bodo navijači priskočili na pomoč. Borimo se za lovoriko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.