Šport > Košarka
35 ogledov

Ne v Olimpijo, ostaja v Cremoni

Največji Mahoričev uspeh je osvojeni pokal Uleb z Lietuvas Rytasom leta 2005. (F Žurnal24 main
Ne bo prevzel Olimpije. Tomo Mahorič se je namreč za nadaljnje sodelovanje dogovoril z italijanskim ligašem Vanoli Cremono, kamor je prišel junija lani. Ostaja tudi Marko Milič.
Po nekaterih informacijah naj bi bil kandidat za Cremono tudi Vlado Ilievski, vendar se to zdi malo verjetna različica glede na ponudbe, ki jih je imel Olimpijin organizator do zdaj.

Nekdanji trener Uniona Olimpije in pomočnik selektorja slovenske košarkarske reprezentance Tomo Mahorič bo še naprej deloval v Italiji, saj je za eno leto podaljšal pogodbo z Vanolijem Cremono, kjer nastopa tudi Marko Milič, ki bo prav tako še naprej ostal v klubu. S Cremono je slovenski dvojec v lanski sezoni osvojil 12. mesto v ligi.

Šestinštiridesetletni Mahorič je v svoji karieri poleg Cremone vodil Krško, Geoplin Slovana, Union Olimpijo, Slask in Lietuvos Rytas, dolga leta je bil pomočnik v Olimpiji (1992–1995, 1997–1999), štirikrat pa je kot pomočnik selektorja sodeloval tudi na evropskih prvenstvih (1993, 1997, 2001, 2009).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.