Šport > Košarka
21 ogledov

Nekaj smrdi: Miami ohlajen tretjič zapored

lebron james miami Reuters
Miami Heat so v gosteh pri Denver Nuggets izgubili že desetič v nizu in v letošnji skrajšani sezoni lige NBA vpisali še tretjo zaporedno ničlo (117:104). Chicago Bulls so povratek Derricka Rosea proslavili z odmevno zmago pri Boston Celtics (79:88).

Ty Lawson se je pri Denver Nuggets po zvinu gležnja vrnil s 24 točkami in pomagal svoji ekipi do velike zmage nad Miami Heat, ki so izgubili še tretjič zapored. LeBron James je za Miami, ki je v Denverju izgubil na zadnjih desetih tekmah, sicer dosegel 35 točk, a je razpoložena ekipa domačih na čelu z Nenejem (17 točk), Rudyjem Fernándezom (15) in Alom Harringtonom (15) več kot samo izničila njegov učinek. Ekipi s Floride je večer pokvarila še nova poškodba Dwyana Wadea.

V bostonskem TD Gardnu se je v postavo Chicago Bulls vrnil Derrick Rose, lanskoletni najkoristnejši igralec lige pa je kljub nedavni poškodbi prsta na nogi Boston Celtics nasul 25 točk in jim dodal še sedem podaj, Chicago pa je izkoristil tudi obupen prvi polčas zeleno-belih, ki so zadeli le 33 odstotkov metov in se ustavili pri ravno toliko točkah (33:52).

Boston se je sicer vrnil v zadnji četrtini, ko je Mickael Pietrus s trojko znižal celo na 66:67, a je bilo deset minut pred koncem to vse, česar so bili zmožni kelti. Zapravili so naslednja dva meta, Rose pa je natresel sedem od svojih zadnjih devetih točk na tekmi in bike povedel do zaslužene zmage. Ray Allen je bil najbolj razpoloženi košarkar domačih s 16 točkami, sledil pa mu je Rajon Rondo z dvojnim dvojčkom (14 tč., 11 as.). Luol Deng (21 tč., 16 sk.) in Joakim Noah (10 tč., 12 sk.) sta bila poleg Rosea najbolj razpoložena gosta.

Houston do zmage kljub nerazpoloženemu Dragiću

Slovenski košarkar Goran Dragić v noči na soboto ni bil najbolj razpoložen. Kljub le trem točkam ob metu iz igre 1:6, skoku, podaji in trem izgubljenim žogam v 16 minutah pa je njegovo moštvo Houston Rockets premagalo Sacramento Kings (103:89). Ekipa drugega slovenskega predstavnika v NBA Bena Udriha (Milwaukee Bucks) je visoko izgubila pri branilcih naslova Dallas Mavericks s 76:102. Udrih zaradi poškodovane rame ni igral.

Prvo ime dvoboja v Houstonu je bil Samuel Dalembert. Ta je član teksaškega moštva postal 26. decembra, ko je prispel prav iz Sacramenta (pred tem je osem sezon branil barve Philadelphie). Na tekmi proti kraljem je zbral 21 točk in ujel 16 žog. "Bil je resnično obseden ali kaj podobnega ... Res je spominjal na starega dobrega Sama Dalemberta iz časov, ko je igral za 76ers. Res je igral dobro," je soigralca pohvalil Kyle Lowry, ki je tekmo končal s 25 točkami in devetimi podajami.

Nov mejnik je proti Udrihovemu Milwaukeeju uspelo doseči Dirku Nowitzkiju. Ta je igral le 22 minut in dosegel 11 točk, toda dovolj, da je postal 23. igralec v zgodovini NBA, ki je presegel mejo 23.000 točk.

Liga NBA, rezultati:

Houston Rockets : Sacramento Kings 103:89
Dragić (Houston) 3 točke, skok, podaja in 3 izgubljene žoge v 16 minutah.

Dallas Mavericks : Milwaukee Bucks 102:76
Udrih (Milwaukee) zaradi poškodbe ni igral.

Toronto Raptors : Indiana Pacers 90:95
Philadelphia 76ers : Washington Wizards 120:89
Charlotte Bobcats : Detroit Pistons 81:98
Boston Celtics : Chicago Bulls 79:88
New Orleans Hornets : Minnesota Timberwolves 80:87
San Antonio Spurs : Portland Trail Blazers 99:83
Phoenix Suns : New Jersey Nets 103:110
Denver Nuggets : Miami Heat 117:104
Los Angeles Lakers : Cleveland Cavaliers 97:92

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.