Šport > Košarka
1350 ogledov

Nekdanji zvezdnik NBA skušal izmakniti 100 dolarjev

Charles Oakley
Grešil v mestu greha.

Nekdanji zvezdnik košarkarske ekipe New York Knicks v severnoameriški ligi NBA Charles Oakley je bil zavoljo poskusa goljufije pri igrah na srečo pred časom aretiran v enem od kazinojev v Las Vegasu, poročajo številni ameriški mediji.

Nekdanjega krilnega centra kratkohlačnikov so varnostni organi priprli 8. julija, ko je poskušal z mize umakniti žeton za 100 dolarjev, potem ko je uvidel, da nima nobenih možnosti za stavni dobitek.

Po nevadski zakonodaji bi si 54-letni Oakley, ki je večino svoje igralske kariere preživel pri New Yorku, igral pa je tudi za Chicago Bulls, Toronto Raptors, Washington Wizards in Houston Rockets, zavoljo tovrstnega goljufanja lahko prislužil do šest let zapora, a bržkone jo bo odnesel le z denarno kaznijo v višini 10.000 ameriških dolarjev.

"To ni pomembna zadeva in pričakujem, da se bo hitro razrešila," je v zvezi s tem povedal Oakleyov odvetnik Alex Spiro za ameriško zabavno in športno programsko mrežo ESPN.

Charles Oakley Drama v MSG Šport Zvezdnik s tekme v lisicah

Zdaj 54 letni Oakley je vrsto let sodil med najboljše skakalce v ligi, z 12.205 ujetimi žogami je 22. najboljši skakalec v zgodovini lige NBA. Leta 1994 pa je zaigral tudi na tekmi All-Star. V istem letu je bil izbran tudi v najboljšo obrambno peterko lige. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.