Šport > Košarka
1 ogledov

Nemčija močnejša od Slovenije

Slovenci so tokrat morali priznati premoč Nemcem. Žurnal24 main
Slovenci so na prijateljskem turnirju v Nemčiji na tekmi za tretje mesto z rezultatom 67:77 izgubili proti domači izbrani vrsti. V finalu je bila Grčija z rezultatom 93:86 boljša od Portorika.
 

Turnir v Bambergu, finale

Grčija : Portoriko 93:86

Grška košarkarska reprezentanca je slavila na mednarodnem turnirju v nemškem Bambergu, potem ko je v sobotni finalni tekmi premagala Portoriko s 93:86 (32:26, 61:49, 78:67).  Za Grčijo so največ točk dosegli Fotsis 17, Spanoulis 16 in Schortsanitis 14, za Portoriko pa Barea 32, Sanchez 16, Kones 14.

 

Turnir v Bambergu, za 3. mesto

Nemčija : Slovenija 77:67

Slovenska izbrana vrsta je v četrti pripravljalni tekmi za nastop na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah, ki bo od 14. do 20. julija v Atenah, morala priznati premoč domači reprezentanci, do odhoda v grško prestolnico pa jo od 8. do 10. julija čakajo še trije preizkusi v Mariboru. Najprej se bo pomerila z Iranom, nato z Novo Zelandijo, v generalki pa še s Portorikom.

 

Preberite še ...

Grki porazili Slovence

Prvi strokovni mož slovenske reprezentance Aleš Pipan iz preventivnih razlogov v ogenj proti Nemčiji ni poslal kapetana Raša Nesteroviča, ki si je na petkovi polfinalni tekmi z Grčijo lažje poškodoval gleženj. Domača izbrana vrsta, na čelu z vznemirljivim Dirkom Nowitzkijem, je seveda izkoristila izostanek enega najbolj pomembnih členov v slovenski košarkarski verigi, ki pa je bila - predvsem po zaslugi Jake Lakoviča - do 26. minute povsem konkurenčna, saj je zaostajala le za štiri točke (49:53). Nato so se v slovenski igri prikradle "črne minute", gostitelji pa so si na krilih Pascala Rollerja, Demonda Greena in Roberta Garreta v zadnjih štirih minutah tretje četrtine priigrali kar petnajst točk prednosti (69:52), ki jo v zadnji četrtini seveda niso zapravili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.