Šport > Košarka
1 ogledov

Nepričakovan zasuk v Tivoliju

Gašper Okorn je zadovoljen s tem, kar so Slovenci prikazali na prvih treh tekmah Žurnal24 main
Nov preobrat pri edinem slovenskem evroligašu Unionu Olimpiji. Gašper Okorn očitno le ne bo sedel na klop zmajev. Glavni favorit je zdaj novi slovenski selektor Jure Zdovc.

Medtem ko so se zmaji v torek v Vitorii že ogrevali za evroligaški obračun s Tau Ceramico, so imeli vodilni možje Uniona Olimpije izredno sejo, na kateri so spet odločali o novem trenerju. Gašperja Okorna namreč ne bo v Ljubljano. Uradno zaradi previsoke odškodnine, ki jo je za prekinitev pogodbe zahteval poljski Energa Czarni Słupsk. Neuradnih razlag je še precej več.

 
 

Iz Uniona Olimpije me v zadnjem času niso klicali. Lahko pa bi me, saj so mi dolžni še kar nekaj denarja.

Tomo Mahorič, košarkarski trener

 
Popolna zmeda
Ker so v Tivoliju vseskozi trdili, da jih zanima le slovenski trener, smo najverjetnejše kandidate tudi poklicali. Memi Bečirović , Tomo Mahorič in Zmago Sagadin so v torek zanikali kakršnekoli pogovore z vodstvom Olimpije. Na naše klice, presenetljivo ali pa tudi ne, ni odgovarjal le Jure Zdovc . Tega je direktor Igor Dolenc na ponedeljkovi novinarski konferenci predstavil kot edinega resnega protikandidata Gašperju Okornu, a so mu nato še isti dan sporočili, da zaradi dela s slovensko reprezentanco za Olimpijo ne pride v poštev . Se bodo zdaj vodilni možje ljubljanskega kluba spet premislili? "O tem vam za zdaj ne morem povedati nič. Čaka nas še sestanek. Jutri bo vse jasno. Že včeraj vam je direktor povedal, da se pogovarjamo z dvema kandidatoma, zjutraj pa boste izvedeli kaj več," je bil včeraj skrivnosten predsednik kluba Dušan Mitič .

Igor Rakočević, ki je trenutno prvi strelec Evrolige (povprečno dosega 20,2 točke na tekmo), bo tudi tokrat predstavljal eno od največjih nevarnosti za koš Ljubljančanov. © Boštjan Tacol

 
Ne pričakujte čudeža
Daleč od celotne zmede se košarkarji pod taktirko Gašperja Potočnika pripravljajo na nocojšnji evroligaški obračun z izjemno močno Tau Ceramico. "V Vitorii nihče ne pričakuje kakšnega čudeža, saj imamo velike težave s poškodbami. Borili se bomo po najboljših močeh in če se nam bo pokazala priložnost za uspeh, bomo poskušali tudi zmagati," je pred gostovanjem pri Baskih povedal Jasmin Hukić . Kljub očitni prednosti v kakovosti je bil kot po navadi previden prvi mož na klopi Tau Ceramice Duško Ivanović : "To vsekakor ne bo lahka tekma. Tudi v Ljubljani smo 30 minut igrali izjemno, na koncu pa zmagali le za točko. Gostje se bodo po menjavi trenerja verjetno želeli še bolj izkazati in bodo še agresivnejši." Gašper Potočnik, ki bo danes vodil svojo drugo in bržčas tudi zadnjo tekmo kot trener Olimpije, tokrat še vedno ne bo mogel računati na poškodovanega Vladka Ilievskega . Večjo minutažo bo tako spet dobil mladi Mirza Sarajlija , ki pa ima težave s poškodbo prsta na nestrelski roki.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.