Šport > Košarka
3 ogledov

Nešović s pogodbo že v četrtek

Aleksej Nešović je po Lorinzu Harringtonu še drugi košarkar, ki je v novem letu Žurnal24 main
Z Unionom Olimpijo naj bi v prihodnjih dneh pogodbo podpisal Aleksej Nešović. "V sredo ali četrtek se bom v Ljubljani srečal z vodilnimi možmi Uniona Olimpije. Smo zelo blizu dogovora."
 

Aleksej Nešović

Organizatorja igre, ki je v tej sezoni v evroligaški konkurenci nastopal za poljski Prokom, prej pa je branil tudi barve Zagreba, Hemofarma in španske Fuenlabrade, meni, da ga od sodelovanja z zmaji ločijo le še malenkosti.

Ali ste res tik pred podpisom pogodbe z Unionom Olimpijo?
Res je. Najprej se moram še pogovoriti s svojim zastopnikom, vendar naj bi se v sredo ali četrtek v Ljubljani srečal z vodilnimi možmi Uniona Olimpije. Smo zelo blizu dogovora. Upam, da bom že na tokratnem sestanku podpisal pogodbo z ljubljanskim klubom.

Iz Prokoma v Union Olimpijo. © AFP

 
Zakaj zapuščate Prokom?
Iščem klub, v katerem bi imel večjo minutažo. Pri Prokomu nisem zadovoljen s časom, ki ga prebijem na parketu. Morda se na Poljskem tudi nisem najbolje znašel.

Kakšno je vaše mišljenje o Olimpiji?
Gre za velik in dobro organiziran klub. Dejstvo, da že vrsto let igra v Evroligi, pove izjemno veliko. Za Union Olimpijo je v preteklosti igralo že kar nekaj mojih prijateljev, tudi zdaj imam v njem kolega iz reprezentance Bosne in Hercegovine. O klubu so mi vsi povedali le lepe stvari.

 
 

Moj način igre je pač takšen, da v napadu najprej poskušam razigrati soigralce, šele nato pogledam tudi na koš.

Aleksej Nešović

 
Kaj lahko prinesete Olimpiji?
Igral bom tako, kot bo od mene zahteval trener. Trudil se bom po najboljših močeh. Moj način igre je pač takšen, da v napadu najprej poskušam razigrati soigralce, šele nato pogledam tudi na koš. Se pa zavedam, da je moja vloga pri Olimpiji odvisna predvsem od mene samega in od tega, ali bom lahko moštvu pomagal priti do zmag. O trenerju Juretu Zdovcu sem doslej slišal le pozitivne reči. Bil je tudi trener v Bosni in od tam ga pozna tudi veliko mojih reprezentančnih soigralcev. Upam, da se bom čim bolje vklopil v moštvo in se hitro privadil na njegov način dela.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.