Šport > Košarka
23 ogledov

Nesrečnik Griffin: "V polni formi"

Številka 32 L. A. Clippersov je Blake Griffin. Pričakovanja so res visoka. (Foto
1/2
Žurnal24 main
"Fizično je zdaj v polni formi," so obetavne besede trenerja Los Angeles Clippersov. Govorimo pa o Blaku Griffinu, lani prvemu izboru nabora, ki pa zaradi poškodbe kolena na debi v ligi NBA še čaka.
Kaj je največja kvaliteta Blaka Griffina? "Hitrost. To ga loči od drugih. V ligi je veliko močnih, visokih fantov, ki znajo skakati. On pa se z ene strani igrišča na drugo lahko premakne tudi zelo hitro. Lahko igra tudi stran od koša. Videli boste, kako lahko igra pod košem, nato pa v obrambi krije branilce. Prav neverjetno je, kako dober je lahko tudi kot branilec," pripoveduje podpredsednik L. A. Clippersov, Neil Olshey. In še ena njegova odlika: "Kuca k' nor'c," kot pravi naš bralec. Poglejte eno atraktivno akcijo s tekme proti Denver Nuggetsom.

Pred tremi leti je bil nesrečnik Greg Oden, lani je kot številka 1 na naboru to isto zgodbo doživel danes 21-letni Blake Griffin. Tik pred začetkom sezone si je poškodoval koleno. Ko bi sredi sezone le moral debitirati v ligi NBA, se je izkazalo, da se je poškodba napačno zacelila, in okrevanje se je začelo znova. Težko pričakovana kariera se bo za 208 centimetrov visoka krilnega centra letos le začela. Na torkovi tekmi predsezone v Ciudadu de Mexicu je član Los Angeles Clippersov San Antonio Spursom dal 13 točk in pokazal nekaj privlačnih akcij. Na četrtkovi proti Denver Nuggetsom je zbral 24 točk in 14 skokov. Vseeno so izgubili. Carmelo Anthony je imel še šest točk več (in prav tako 14 skokov).

"Telesno je zdaj v polni formi," so obetavne besede njegovega trenerja, Vinnyja Del Negra. Sezono oziroma kariero bo 27. oktobra začel prav proti ekipi nesrečnega Odna, Portland Trail Blazersom. Blake je prepričan, da v tem letu ni izgubil svoje eksplozivnosti in kakovosti, zaradi katerih je bil prvi izbor. "Ne dvomim vase. O tem se boste lahko prepričali med sezono. Mislim, da nisem izgubil stika z vrhunsko košarko in svoje eksplozivnosti." Clippers se nadejajo, da jim lahko prav on pomaga iz črne luknje (v zadnjih 26 sezonah so se v končnico uvrstili le štirikrat in veljajo za eno najslabših športnih franšiz v Ameriki).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.