Šport > Košarka
2 ogledov

Nesterovič tretji strelec Toronta

Rašo Nesterovič ni zgrešil niti enega od petih metov iz igre. Žurnal24 main
Toronto je na domačem parketu premagal nekdanje prvake lige NBA iz Chicaga. Rašo Nesterovič je k zmagi prispeval 12 točk. Tekma v Worchestru splavala po vodi. V noči na soboto 7 tekem.
 

NBA predsezona

Toronto : Chicago 92:82
Indiana : Minnesota 110:113*
Washington : Žalgiris 115:96 
Miami : New Orleans 85:92
Dallas : Detroit 122:94
Portland - Sacramento 101:77
*po dveh podaljških

Toronto Raptorsi so v tem pripravljalnem obdobju odigrali šele drugo tekmo proti ekipi iz lige NBA. Tokrat so Kanadčanom nasproti stali košarkarji Chicaga. Za Toronto je največ točk prispeval Italijan Andrea Bargnani, 19, medtem ko je Rašo Nesterovič kot tretji strelec moštva zbral 12 točk, ob tem pa ni zgrešil nobenega meta. Slovenski reprezentant je na parketu prebil 13 minut, dosežku pa dodal še po dva skoka in blokadi. Medtem ko so nekateri ključni igralci počivali, Biki niso imeli nikakršnih možnosti za uspeh. Toronto je vodil že z več kot 20 točkami, na koncu pa slavil zmago z 92:82. Pri Chicagu je bil s 14 točkami najboljši Aaron Gray. Chris Bosh, eden od zvezdnikov kanadskega moštva, je zaradi poškodbe kolena izpustil že tretji obračun dvoboj, Jorge Garbajosa, ki je zaradi poškodbe gležnja manjkal že ob koncu lanske sezone, pa je v dresu srečanje spremljal s klopi.

Tekma med Bostonom in New Jerseyjem v Worchesteru je bila prekinjena v četrti minuti druge četrtine pri izidu 36:33 za Celticse. Vzrok za to se je skrival pod parketom DCU arene. Led se je namreč začel nepričakovano topiti, pogoji za igro niso bili več ustrezni in obračun je splaval po vodi ... Žalgiris je s porazom s 96:115 v Washingtonu zaključil letošnjo ameriško turnejo. To je bil hkrati zadnji obračun evropske in severnoameriške ekipe v tem pripravljalnem obdobju. Najboljši igralec litovskih prvakov je bil Američan DeJuan Collins (26 točk, 7 skokov, 8 podaj), pri gostiteljih pa mladi Andray Blatche (20 točk, 8 skokov). Trener Miamija Pat Riley je proti New Orleansu Anferneeju Hardawayju dal na razpolago 23 minut, a se povratnik med najboljše ni vpisal med strelce. Miami pa je tekmo izgubil s 85:92.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.