Šport > Košarka
14 ogledov

Nets prvi v napad za LeBrona

Vrsta ekip si ga želi. Prvi gredo v napad Nets. Že v četrtek. (Foto: Action Imag Žurnal24 main
Prvi od prostih igralcev najvišjega ranga je sprejel odločitev: Yao Ming ostaja pri Houston Rocketsih. New Jersey Nets sproščajo salary cap in gredo v četrtek prvi v napad za LeBrona Jamesa.
Cleveland Cavaliers še naprej iščejo trenerja. Z Brianom Shawjem se še niso utegnili dogovoriti. Phoenix Suns pa iščejo novega športnega direktorja. Steva Kerra, ki se vrača na mesto komentatorja na mreži TNT, bi lahko zamenjal Charles Barkley.

V četrtek se začenja podpisovanje pogodb in trgovanja košarkarjev v ligi NBA. Čisto vse se vendarle ne vrti le okrog LeBrona Jamesa, Dwyana Wada in Chrisa Bosha, ki naj bi tvorili novo veliko trojico (po enih govoricah v Miami Heatih, po drugih v Chicago Bullsih – Wade naj bi ta teden že bil v Chicagu, namerava pa obiskati tudi Dallas Mavericks). Tako je eden od številnih zvezdnikov, ki bodo prvega julija postali prosti igralci, že sprejel odločitev. Kitajski center Yao Ming ostaja pri Houston Rocketsih, za katere igra od leta 2002. "Odločil sem se pred nekaj dnevi, saj mislim, da ni boljše možnosti od Rocketsov," je dejal Yao, ki je zaradi poškodbe izpustil celotno zadnjo sezono. Niti ni bilo pričakovati, da bo Ming zamenjal klub, saj bi si le redki upali tvegati s podpisom pogodbe z igralcem, ki se vrača po tako resni poškodbi.

LeBrona Jamesa so odločeni dobiti tudi New York Knicks. "Za nami je nekaj težkih sezon, ko smo se pripravljali na preobrazbo moštva. Zdaj imamo veliko priložnost," izpostavlja njihov športni direktor, Donnie Walsh.

Prosta in še kako zanimiva za trg bosta tudi Paul Pierce in Dirk Nowitzki. Košarkar Boston Celticsov ima možnost, da odstopi od pogodbe in to naj bi po poročanju ESPN tudi storil, da bi lahko nato podpisal novo štiriletno pogodbo. A ni nujno, da s svojim dolgoletnim klubom, saj le redki verjamejo, da bodo Celtics za naslov konkurenčni v naslednji sezoni (Ray Allen – tudi on bo prost – se utegne upokojiti, medtem ko je Rasheed Wallace konec kariere že potrdil, Kendrick Perkins pa zaradi poškodbe ne bo igral do novega leta). Enako kot Pierce leto pred dejanskim koncem pogodbe od nje odstopa tudi Nowitzki, a lastnik Dallas Mavericksov, Mark Cuban, je odločen, da ostane pri njih. To pa se bo zgodilo le, če se občutno okrepijo, pravijo viri blizu nemškega košarkarja. To bi lahko postal Joe Johnson, ki postaja prosti igralec po izteku pogodbe z Atlanto Hawks.

Odprava Netsov v Ohio
New Jersey Nets še naprej sproščajo salary cap. V Washington Wizards bodo poslali Yi Jianliana. Pričakujejo, da bo Yija dostojno zamenjal novinec Derrick Favors. Odpustili so tudi rezervnega organizatorja igre Keyona Doolinga. Tako moštvo solastnikov Mihaila Prohorjeva in Jay Z-ja (prijatelja LeBrona Jamesa) dela prostor za Kralja. "Ne spomnim se, da bi že kdaj imeli na voljo toliko vrhunskih košarkarjev," pred začetkom dogovarjanj poudarja športni direktor Netsov, Rod Thorn. Ta se bo v četrtek skupaj s Prohorjevim, novim trenerjem Averyjem Johnsonom in Jay-Z-jem odpravil v Ohio na Jamesovo posest. V petek se bodo v New Yorku srečali z Boshem in Wadom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.