Šport > Košarka
28 ogledov

Neuradno: Novo mesto odstopa od Eurobasketa!

dvorana Portoval Sadar+Vuga
Leto in pol pred začetkom evropskega prvenstva v košarki, ki ga bo prvič v zgodovini gostila samostojna Slovenija, se pojavljajo namigovanja, da Novemu mestu ne bo uspelo pravočasno pridobiti ustreznega vlagatelja za izgradnjo nove dvorane Portoval. To pomeni, da bodo morali Dolenjci najbrž odstopiti od kandidature.

"Ni še zagotovo, a za zdaj gre vse v tej smeri, da odstopamo od soorganizacije EP-ja 2013," je povedal novomeški župan Alojzij Muhič. "Zadeva je padla v celoti. Kaj bomo naredili v tem trenutku, še ne morem povedati, ker je treba zadevo preučiti in stvar zastaviti na novo. Postopke za gradnjo nove dvorane bomo poskušali peljati naprej, a ne bomo več lovili rokov za soorganizacijo EP. Ni še definitivno, da Evropskega prvenstva v Novem mestu ne bo, a vse gre za zdaj v to smer." V torek se je namreč iztekel drugi podaljšani rok za oddajo vlog s strani zasebnih vlagateljev, ki bi novo dvorano Portoval začeli graditi v predvidenem času pred začetkom prvenstva.

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) se je zdaj znašla v nezavidljivem položaju. V primeru novomeške odpovedi ji sicer pripada 54 tisoč evrov kotizacije, katere plačilu so se ob podeljevanju kandidatur denimo uprli v Mariboru in Celju. Prav obe štajerski mesti sta poleg dvorane Tivoli praktično edini opciji, ki sta organizatorjem ostali na voljo, saj ljubljanska dvorana Stožice po pravilih Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) ne sme gostiti tako finalnih kot predtekmovalnih tekem.

Direktor reprezentanc Matej Avanzo je za Žurnal povedal, da uradnega obvestila iz Novega mesta na KZS niso prejeli, da pa je rezervna opcija v primeru odpovedi res Tivoli. "Težko karkoli komentiram, saj nismo dobili nobene uradne izjave na to temo. Pričakujem, da če kdo naredi kakšno tako stvar, najprej obvesti nas," je dejal Avanzo. "Ko se to zgodi, bom lahko podal tudi komentar. Rezervna varianta je, kot smo že prej povedali, dvorana Tivoli, ostale reči pa bi bilo neresno komentirati vnaprej."

Velik vprašaj visi tudi nad kandidaturo Ptuja, saj je bila gradnja dvorane vprašljiva že nekaj časa. Ponudbe in načrte bodo v najstarejšem slovenskem mestu razkrili čez nekaj dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.