Šport > Košarka
5 ogledov

Neuspešen večer Slovencev

Grki so presenetljivo premagali CSKA. Žurnal24 main
Prve tekme četrtfinala Evrolige so prinesle zmage gostiteljev, presenetljivo pa slabo izjemo predstavlja ruski CSKA, ki v domači dvorani ni bil kos grškemu Olympiacosu.
 

Evroliga, četrfinale, 1. tekme

Siena : Fenerbačhe 73:66
Tau Ceramica : Partizan 74:66
Maccabi : Barcelona 81:75
CSKA : Olympiacos 74:76

Četrfinale letošnje izdaje košarkarske Evrolige je že prineslo odmevno presenečenje. Grški Olympiacos je namreč v gosteh ugnal aktualnega evropskega podprvaka moskovski CSKA. Junak dvoboja je postal Lynn Greer, ki je odločilni koš za zmago svojega moštva dosegel prav ob zvoku sirene. Za zmagovalce je poleg Greera, ki je dosegel 19 točk, odlično igral tudi Qyntel Woods, ki jih je zbral 20.  Za domače moštvo se je najbolj izkazal povratnik po poškodbi Slovenec Matjaž Smodiš, ki je dosegel 21 točk, še 15 jih je dodal David Andersen. Kljub temu pa to ni bilo dovolj, tako da so Grki prekinili najdaljšo serijo domačih zmag, ki jo je v rokah držal CSKA. Na domačem parketu poraza niso okusili že 27 tekem zapored. Olympiacos ima tako na domačem terenu vse adute v svojih rokah, medtem ko se bodo morali Rusi še močno potruditi, da ne bodo šli po poti svojega rablja v lanskem finalu Panathinaikosa.

Barcelona je na gostovanju v Tel Avivu, kljub močnemu odporu doživela poraz. Košarkarji Maccabija so si v prvih dveh četrtinah nabrali že 11 točk prednosti. Katalonci se kljub temu niso predali in predvsem po zaslugi odlične igre Gianluce Basila in Ersana Ilyasove v tretjem delu igre rezultat izenačili na 57:57. Maccabi se izziva ni ustrašil in ob učinkoviti igri Nikole Vujčiča, Estabana Batiste in Terrencea Morrisa dosegel pomembno domačo zmago. Pri Barceloni je šibko točko predstavljal predvem nerazpoloženi Jaka Lakovič, ki je tekmo končal z zanj skromnimi 6 točkami. V dvoboju med Sieno in Fenerbačhejem je bilo prav tako močnejše domače moštvo. Za Turke sta Emir Preldžič in Gašper Vidmar dosegla po 7 točk. Prav tako je poraz na gostovanju pri španski Tau Ceramici doživel naslednji tekmec Olimpije v ligi NLB beograjski Partizan.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.