Šport > Košarka
47 ogledov

Neverjeten Miamijev niz se nadaljuje

Goran Dragić, Hassan Whiteside Profimedias
Slovenski košarkar Goran Dragić je v severnoameriški ligi NBA s svojo ekipo Miami Heat dosegel še deseto zmago zapored, potem ko je s 125:102 premagal Philadelphia 76ers.

Goran Dragić je k zmagi svojega moštva tokrat prispeval 16 točk in osem podaj, najbolj pa se je v vrstah gostiteljev izkazal Hassan Whiteside, ki je v le 27 minutah na parketu zbral 30 točk in 20 skokov.

"Nič ne razmišljamo o zmagovitem nizu. Vendar pa smo povsem drugačno moštvo kot še pred mesecem dni. Fantje smo zdravi. Igramo skupaj. Zabavamo se. Res smo kot prerojeni," je po desetem slavju v nizu dejal junak večera Whiteside. Košarkarje Miamija zdaj čakajo štiri tekme v gosteh; najprej se bodo v noči na torek po slovenskem času pomerili z Minnesoto.

New York Knicks, katerih član je tudi Slovenec Saša Vujačić, pa so tokrat v Madison Square Gardnu gostili prvake lige NBA, Cleveland Cavaliers, ki so zmagali s 111:104. Vujačić je odigral šest minut tekme, v tem času pa je zgrešil dva meta na koš.

Izgubili so tudi Detroit Pistons Bena Udriha, ki so gostovali pri Indiana Pacers. Slednji so zmagali s 105:84, Udrih pa ni igral.

Največje presenečenje večera so pripravili Sacramento Kings, ki so po podaljšku s 109:106 prvič po 13 zaporednih porazih premagali najboljšo ekipo lige, Golden State Warriors. DeMarcus Cousins je vknjižil 32 točk, 12 skokov in devet podaj. "Občutek je čudovit. Po sinočnjem težke porazu v zadnji sekundi smo se danes prišli borit in obrestovalo se nam je. Fantje so pokazali izjemno borbo in se zasluženo veselili," je po tekmi dejal Cousins.

"Igrali smo kot prava ekipa, vsi za enega, eden za vse, in prišli smo do odmevne zmage," je dodal junak večera. Na drugi strani so bojevniki prikazali eno najslabših predstav sploh. Trener Steve Kerr si je prislužil izključitev, najkoristnejši igralec (MVP) lige Stephen Curry pa je zgrešil dva najpomembnejša meta večera.

Curry je bil še vseeno prvi strelec Golden Stata s 35 točkami in devetimi podajami. Klay Thompson je dodal 26 točk za bojevnike, ki so izgubili šele osmič v sezoni, ob tem so nabrali 43 zmag. "Danes smo dobili, kar smo si zaslužili - preden sem moral s parketa in za tem. To je bila ena naših najslabših predstav vso sezono. Igrali smo brez cilja. Žoga ni krožila. Sploh nisem prepoznal naše ekipe danes. Morda je bil že skrajni čas za poraz," je po tekmi dejal Kerr.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.