Šport > Košarka
7542 ogledov

Neverjetno, za to potezo so ga oglobili s 23.000 evri

Evan Fournier Profimedia
Vodstvo severnoameriške košarkarske liga NBA je v ponedeljek z globo v višini 25.000 dolarjev (23.000 evrov) kaznovalo igralca moštva Detroit Pistons Evana Fournierja, ker je žogo brcnil na tribune med gledalce, sporočilo lige NBA povzema francoska tiskovna agencija AFP.

31-letnega Francoza so kaznovali zaradi incidenta, ki se je zgodil tik po koncu domače tekme ekipe Pistons, ki je v nedeljo proti Miami Heat izgubila s 101:104. Mnogi uporabniki družbenih omrežij niso mogli verjeti svojim očem, ko so prebirali, kakšno kazen je dobil Francoz.

Detroit je sicer to sezono v neslavnem klubu štirih ekip, ki so že izgubile boj za uvrstitev v končnico. Razmerje zmag in porazov 12-56 je drugo najslabše v tej sezoni lige. Slabši so le košarkarji Washington Wizards z razmerjem 11-57.

Fournier se je v svoji 12. sezoni v ligi NBA prejšnji mesec pridružil Detroitu v poslu, v katerem je Bojan Bogdanović šel k New York Knicks.

Francoz, ki ga je Denver leta 2012 v prvem krogu nabora lige NBA izbral kot 20., je v tej sezoni za Knicks in Pistons v povprečju dosegal 7,2 točke, 1,9 skoka in 1,3 podaje na tekmo.

Fournier, ki je Franciji pomagal osvojiti olimpijsko srebro leta 2021 v Tokiu, je v karieri na 690 tekmah v ligi NBA za ekipe, kot so Denver, Orlando, Boston, Knicks in Detroit, v povprečju dosegal 13,8 točke, 2,7 skoka in 2,5 podaje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.