Šport > Košarka
39 ogledov

New York še naprej dobro v 2014

Beno Udrih na tekmi med New Yorkom in Dallasom. Reuters
Košarkarji New Yorka so dobro začeli leto 2014. Na tretjem zaporednem gostovanju so dosegli drugo zmago; po skoraj senzacionalni zmagi 2. januarja v San Antoniu so tokrat ugnali Dallas z 92:80.

Slovenski košarkar Beno Udrih je tekmo začel v prvi postavi New Yorka, odigral 33 minut ter dosegel štiri točke, osem podaj in tri skoke. Če je bil Udrih prvi podajalec tekme, pa je največ točk zbral njegov soigralec Carmelo Anthony, ki je dosegel 19 točk. Točko manj je v dresu Dallasa dosegel Nemec Dirk Nowitzki.

Kljub zmagi New York še naprej ostaja na zadnjem mestu v atlantski skupini. V 33 nastopih je zbral enajst zmag in 22 porazov. Najboljša ekipa na zahodu pa ostaja Oklahoma, ki je tokrat doma prepričljivo premagala Boston Celtics z izidom 119:96.

Kevin Durant je ob zmagi 'groma' dosegel 21 točk, naziv prvega strelca tekme pa je tokrat prepustil soigralcu Reggieju Jacksonu, ki je dosegel šest točk več in s tem postavil točkovni rekord kariere. Svojemu nekdanjemu moštvu je ponagajal tudi Kendrick Perkins, ki je dosegel 12 točk in dodal šest skokov. Pri Keltih sta bila najbolj razigrana Jeff Green in Avery Bradley, ki sta dosegla po 19 točk.

Liga NBA, izidi:

Dallas Mavericks : New York Knicks 80:92
Detroit Pistons : Memphis Grizzlies 84:112
Miami Heat : Toronto Raptors 102:97
Cleveland Cavaliers : Indiana Pacers 78:82
Washington Wizards : Golden State Warriors 112:96
Oklahoma City Thunder : Boston Celtics 119:96
Los Angeles Lakers : Denver Nuggets 115:137

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.