Šport > Košarka
8 ogledov

Nezaželeni Nate Kelte povedel v finale

NBA finale Vzhod šesta tekma prvak Boston Celtics Magic Ray Allen in Nate Robins
1/21
Žurnal24 main
Boston Celtics bodo drugič v zadnjih treh sezonah in skupno že enaindvajsetič igrali v velikem finalu lige NBA. Na šesti tekmi finala Vzhoda so za 4:2 v zmagah Orlando Magice premagali s 96:84.

"Robinson je za nas zmagal to tekmo. Takrat bi se tekma lahko obrnila v njihovo korist, a nam je dal dodatnega elana, da se je v našo smer. Danes je Nate zrasel v moškega," je po tekmi dejal kapetan Paul Pierce. Nekaj vrhuncev s srečanja poglejte v dodanih galeriji in videu.

Rajon Rondo in Paul Pierce sta v prvi četrtini šeste tekme finala vzhodne konference lige NBA skupaj dala 21 točk, njuni soigrali še devet in Boston Celtics so po 12 minutah vodili 30:19. A Rondo je pred prvim odmorom grdo padel na hrbet in večji del druge četrtine ležal ob parketu z ledom na hrbtu. Zamenjal ga je tolikokrat preztri Nate Robinson. Februarja je prišel iz New York Knicksov, kjer je bil za Mika D`Antonija nezaželen. Tudi pri Celticsih ni dobil prave priložnosti, saj Rondo le redko sedi na klopi. Pa bi jo moral in to je zdaj dokazal. Igral je tako zelo motiviran in samozavesten, da je v devetih minutah dosegel 13 točk in sredi druge četrtine so Kelti vodili že za 22 točk.  Finale je bil tako odločen. V drugem polčasu so se Orlando Magici sicer skušali vrniti, a ko jim ne uspeva met za tri točke (le šest iz 22 poizkusov, na prejšnjih dveh tekmah pa več kot 10), so pečeni. Zgolj odlična igra Dwighta Howarda (28 točk in 12 skokov) pa za zmage pač ni dovolj. "Od začetka sezone smo verjeli, da lahko pridemo v finale," je po četrti zmagi poudaril trener Doc Rivers. "Natu sem vseskozi govoril, da bo prej ali slej zmagal eno tekmo za nas in zdaj jo je. Bil je odličen."

Šesta tekma med L. A. Lakers in Phoenix Suns bo v noči na nedeljo ob 3.00 (s prenosom na ŠportTV). Če zmagajo Jezerniki, se v finale uvrstijo s 4:2. Tako bi se zgodil deseti veliki finale med Lakers in Celtics. Ta se bo začel v četrtek 3.

Celtics so vse do konca igrali z veliko več energije, še več želje po zmagi in predvsem mnogo bolje v napadu. Ray Allen je po treh trojkah ob koncu tretje četrtine povišal na 24, medtem ko je kapetan Pierce zadeval brez prestanka in imel na koncu v statistiki 31 točk. Svoje so dodali tudi Kevin Garnett, Kendrick Perkins (po razveljavitvi ene tehnične napake s prejšnje tekme, je lahko igral) in Glen Davis, čigar pretres možganov je že preteklost, le Rasheed Wallace je ostal brez točke. Na drugi strani sta grešila Vince Carter in Jameer Naleson, medtem ko so J. J. Redick, Matt Barnes in predvsem preplačani Rashard Lewis povsem odpovedali. Boston se je tako povsem zasluženo drugič v zadnjih treh sezonah uvrstil v finale, kjer jih čakajo boljši iz finala Zahoda med Los Angeles Lakers in Phoenix Suns. Njihovi navijači so prepričani, da bodo to njihovi večni rivali Jezerniki in so tako že v zadnji četrtini že oblekli majice z napisom "Beat L. A." in ta slogan "Premagajte L. A." glasno vzklikali.

Liga NBA, finale Vzhoda:

Boston Celtics : Orlando Magic 96:84  /4:2/
Pierce 31, 13 sk., R. Allen 20, Rondo 14, Robinson 13, Garnett 10; Howard 28, 12 sk., Carter 17, Nelson 11, Redick in Lewis 7

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.