Šport > Košarka
14 ogledov

Ni Boguta, ni panike, je Jennings

Z izkušnjami iz Evrope novinec Brandon Jennings igra z odliko. (Foto: Reuters)
1/12
Žurnal24 main
Brandon Jennings, Kurt Thomas, Primož Brezec ... so tretjič šokirali Atlanto Hawks. Brez Andrewa Boguta Bucks tako vodijo 3:2. Na 2:3 so medtem znižali Nuggets, ki so za 14 premagali Jazze.
Prva tekma drugega kola končnice med Cleveland Cavaliers in Boston Celtics bo v soboto 1. maja. Poleg njih so v drugem delu končnice tudi že Orlando Magici.

Denver Nuggets so se v noči na četrtek izognili koncu sezone. Poskušajo postati prva ekipa po štirih letih, ki bi nadoknadila zaostanek 1:3 v zmagah. Na peti tekmi so Utah Jazz premagali 116:102 in tako znižali na 2:3. Kot vselej je dobro odigral Carmelo Anthony (26 točk in 11 skokov), J. R. Smith je zadel štiri pomembne trojke (skupno 17 točk), z 21 točkami je bil odličen tudi Chauncey Billups. A vsaka zmaga ima tudi slabo stran: v prvem polčasu si je po kontaktu s Carlosom Boozerjem (25 točk in 16 skokov) koleno poškodoval njihov prvi center Nene. Šesta tekma bo v petek.

Če bi Jazzi (peti nosilci Zahoda) izločili Nuggets (četrte), bi bilo to malo presenečenje, veliko pa bi bilo, če bi Atlanto Hawks (tretje nosilce Vzhoda) štirikrat premagali Milwaukee Bucks (šesti). Uspelo jim je že trikrat (91:87). So brez Andrewa Boguta, a zato toliko bolje igrata novinec Brandon Jennings (25 točk) in veteran Kurt Thomas, ki je bil med najboljšimi v zaključku, ko so naredili delni izid 14:0. "Glavno je, da napadamo, samo napadamo," poudarja 20-letni Jennings. V zmagah Bucks, za katere je v skoku eno žogo pobral Primož Brezec (tri minute), vodijo 3:2 in šesto tekmo igrajo doma. "Adijo, Woody," je bil vzklik, ki je po koncu tekme prišel s tribun, češ da se bo moral trener Hawksov Mike Woodson po sezoni posloviti.

Liga NBA, 1. kolo končnice, tekme 28. 4.:

Vzhod
Atlanta Hawks : Milwaukee Bucks 87:91  /2:3/
Horford 25, Williams 22; Jennings 25, Salmons 19, Brezec 0, 1 sk. (3 min)

Zahod
Denver Nuggets : Utah Jazz 116:102 / 2:3/
Anthony 26, 11 sk., Billups 21; Williams 34, 10 as., Boozer 25, 16 sk.

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.