Šport > Košarka
4 ogledov

Ni denarja za parado prvakov

Ali Kobe Bryant razmišlja o paradi prvakov, ki se mestu zdi predraga? Žurnal24 main
Košarkarje Los Angeles Lakers od naslova prvakov loči ena zmaga, ki jo lahko dosežejo že v noči na ponedeljek. Pred njo pa so se oglasili mestni uradniki, ki pravijo, da zabave ne bo.

Dan pred morda odločilno tekmo košarkarske lige NBA, na kateri lahko košarkarji Los Angeles Lakers osvojijo šampionski prstan, so se oglasili nekateri mestni uradniki, ki so prepričani, da si mesto ne more privoščiti parade veselja ob osvojitvi naslova najboljših. Pred peto tekmo so Jezerniki v prednosti s 3:1, kar se tiče zmag v finalnem obračunu z Orlandom, z zmago na tekmi, ki bo v zgodnjih ponedeljkovih urah po srednjeevropskem času, pa bi četa Phila Jacksona pripravila vse potrebno za zabavo prvakov po ulicah Los Angelesa.

 
 

Navijači, imeti se dobro ne pomeni, da je treba napadati druge ljudi.

šerif Lee Baca

 
Takšna zabava bi mesto lahko stala vsaj milijon dolarjev, če ne več, kar ni najboljša novica za mesto, ki se trenutno ukvarja s pomanjkanjem denarja v mestni blagajni in zato razmišlja tudi o odpuščanju zaposlenih. "Takih stroškov ne moremo pokriti," je za Los Angeles Times povedala mestna svetnica Jan Perry. "Kako naj se odločimo za odpuščanja in sponzoriranje drage zabave?" je še dodala Perryjeva, ki jo podpira tudi predstavnica zaposlenih. "Mislim, da ni primerno, da v času takšne krize davkoplačevalci plačujejo za zabavo," je dodala Barbara Maynard.

Med tem ko mestni svetniki razmišljajo o primernosti drage zabave za najboljše košarkarje v državi, se na morebitno veseljačenje huliganov in vandalov pripravljajo tudi losangeleški policisti. "Navijači, imeti se dobro ne pomeni, da je treba napadati druge ljudi," navijačem sporoča okrožni šerif Lee Baca. "Jezerniki so športna ekipa, ne pa uničevalna, zato proslavljajte in se veselite, ne pa da ste nasilni."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.