Šport > Košarka
10 ogledov

"Nič slabega, če bo prvak Krka"

Vilfan pričakuje, da bo Olimpija dvignila raven igre. (Foto: Boštjan Tacol) Boštjan Tacol
Pred tretjo finalno tekmo med Krko in Unionom Olimpijo smo se pogovarjali z legendarnim slovenskim košarkarjem Petrom Vilfanom.

Vilfan meni, da je Krka na prvih dveh tekmah pokazala precej več kot Ljubljančani. "Vsekakor so bili Novomeščani precej prepričljivejši. Krka je tudi sicer najprijetnejše presenečenje te sezone. Ne samo v Sloveniji, tudi širše. Četa Aleksandra Džikića je povsem enakovredna Olimpiji, mnogi tudi menijo, da je precej bliže naslovu," je trenutno stanje za Žurnal24 ocenil nekdanji jugoslovanski in slovenski reprezentant ter dodal: "Serija je sicer zdaj izenačena. Pričakujem, da bosta ekipi na naslednjih tekmah dali svoj maksimum. Predvsem od Olimpije pričakujem, da bo nekoliko dvignila svojo igro. Verjetno je sicer ne more dvigniti na raven, ki jo je dosegla v Evroligi, a finale bi lahko bilo še zelo zanimivo. Naj zmaga tisti, ki je trenutno boljši. Nič slabega ni v tem, da je kdaj prvak tudi kdo drug kot Olimpija, čeprav sem kot nekdanji igralec seveda navijač ljubljanskega moštva."

Vilfan se je dotaknil tudi največje pomanjkljivosti zmajev v dvobojih s Krko. "Največja težava Olimpije je seveda skok. Ta prinaša tudi sproščenost v napadu, ki zdaj Ljubljančanom manjka. Ti imajo v podzavesti misel, da ob zgrešenem metu ne bodo dobili skoka, v obrambi pa bo tekmec kljub tvoji dobri igri dobil priložnost za nov poskus. Zato igraš nesproščeno. Če bi Olimpiji uspelo vsaj izenačiti skok, bi imela več možnosti za uspeh. Seveda bo na drugi strani Krka naredila vse, da bo še vedno uspešnejša pri lovljenju odbitih žog."

Na prvih dveh tekmah so imeli krkaši v povprečju 34 skokov, Ljubljančani pa kar deset manj. V Stožicah, kjer je Krka izgubila predvsem zaradi slabega izvajanja prostih metov, so Novomeščani v napadu osvojili kar 14 odbitih žog. Prvi skakalec finalne serije je sicer krilni igralec Krke Zoran Dragić, ki je v povprečju zbral 7,5 skoka na tekmo. Pri Olimpiji je Goran Jagodnik na dveh tekmah v svojo statistiko vpisal deset skokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.