Šport > Košarka
12 ogledov

"Nikoli ne priznamo, da je nekdo boljši"

Duško Vujošević se pogosto zaplete v prepir s sodniki sodnik prepir protest ABA
Pred zaključnim turnirjem Evrolige v Parizu je trener Partizana Duško Vujošević razkril formulo za izjemen uspeh njegove ekipe. "V vsako tekmo smo šli le z mislijo, kako premagati nasprotnika."

Ni skrivnost, da Partizan brez izjemnega stratega Duška Vujoševića ne bi dosegal takih uspehov kot jih v zadnjih letih. Izjemni Dule je letos še enkrat več presenetil košarkarsko Evropo in svoje fante popeljal do zaključnega turnirja Evrolige v Parizu, ki se bo s polfinalnima tekmama začel 7. maja. Partizan se bo pomeril z Olympiacosom, Barcelona (Erazem Lorbek in Jaka Lakovič) pa z ruskim CSKA (Matjaž Smodiš).

"Med sezono nam tudi najbolj pogumni navijači niso pripisovali možnosti za uvrstitev na zaključni turnir, toda mi smo v vsako tekmo šli le z mislijo, kako premagati nasprotnika, ker nikoli vnaprej ne priznamo, da je nekdo boljši od nas,“ je pred dnevi za uradno stran Evrolige dejal Vujošević in nato kot že ničkolikokrat pred tem pojasnil, da je za velike uspehe kluba iz Beograda le trdo delo, ki na koncu mora prinesti rezultat. "Menim, da delamo več od ostalih ekip in zaradi tega vsak dan napredujemo. Za mene je to še pomembneje od tistega, kar delamo na tekmah.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Eden najboljših trenerjev na stari celini je še povedal, da je v možnost preboja na zaključni turnir začel verjeti po prvi tekmi četrtfinala proti Maccabiju. "Tisto noč sem ugotovil, da imamo dobre možnosti, da gremo na zaključni turnir. Seveda ni bilo enostavno še dvakrat zmagati, toda proti Maccabiju nikomur ne bi bilo lahko.

Olympiacosu prepušča vlogo favorita
Vujošević se bo skupaj s svojimi fanti v polfinalu pomeril z Olympiacosom, ki mu prepušča vlogo favortia. "Do polfinala je še veliko časa, toda recimo, da so na papirju oni favoriti. Ker bo to srečanje odigrano na nevtralnem terenu, bi rekel, da imajo vsi udeleženci zaključnega turnirja 25 odstotkov možnosti za zmago. Za mene pa je to priložnost, da uresničim življenjski sen.

"Ne strinjam se s tem, da smo ekipa, ki zmaguje samo na domačem igrišču. Med drugim smo premagali Unicajo v Málagi, Panathinakos v Atenah in Maccabi v Tel Avivu in se tudi zaradi tega uvrstili na zaključni turnir,“ pa je Vujošević zanikal, da vodi ekipo, ki zna zmagovati le v Beogradu pred izjemnimi navijači, in dodal, da je zelo ponosen na svoje varovance za vse, kar so naredili v letošnji sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.