Šport > Košarka
2 ogledov

'Nikoli nisem bil lažno skromen'

null Žurnal24 main
Peter Vilfan, za katerim je po izvrstni košarkarski tudi 18-letna komentatorska kariera, ki ji lahko dodamo prav takšen pridevnik, se vrača za mikrofon. Klepetali smo pred Maccabijem.
Po enoletnem premoru se znova vračate na komentatorsko mesto. S kakšnimi občutki?
Nisem počival ravno vso sezono. Nekaj tekem sem delal za TV Slovenija. Evrolige pa res nisem komentiral eno sezono. Zelo dobro se počutim in komaj čakam začetek.

Gledalci so navdušeni, da boste znova sedli za mikrofon.
Zelo se veselim, če je tako. Mislim, da je, saj nikoli nisem bil preveč lažno skromen. To delo sem opravljal dobro in ga nameravam tudi v prihodnje.

Boste komentarje obogatili s čim nadstandardnim?
Pri prenosih na gostovanjih je težko kaj dodajati. Na domačih tekmah pa bomo skušali obogatiti studijski program, ga narediti bolj zanimivega in dinamičnega. V prenosih pa bomo tudi poskrbeli za nekaj presenečenj, predvsem s postavitvijo kamer in nekaterimi režiserskimi dodatki. In seveda tudi z mojimi komentarji, tako da pričakujem, da bodo tekme iz Tivolija res tiste prave.

Vilfan pravo Union Olimpijo pričakuje v drugem delu sezone. © Saša Despot

 
Vam je žal, da niste bili za mikrofonom na EP na Poljskem?
Seveda mi je žal. Od leta 1991 sem bil na vseh velikih tekmovanjih. Ko se je EP začelo, v nekem trenutku nisem vedel, kam sam s sabo, kaj početi. Zelo težko sem gledal tekme po televiziji, ker tega nisem navajen. Potem sem odšel na Poljsko na polfinalno tekmo, si ogledal tudi obračun za tretje mesto, ampak z enakimi občutki. Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje take tekme gledal. Vedno sem jih komentiral. Vendar je vsaka stvar enkrat prvič. Zdaj se vračam na sceno.

Kam lahko Olimpija seže v letošnji sezoni?

Po imenih je to ena boljših ekip v zadnjih letih. Dejstvo pa je, da se je moštvo zbralo v zadnjem trenutku, z Juretom Zdovcem vred. Rečeno je bilo, da je ekipa pred začetkom sezone imela pet skupnih treningov. Predstavljajmo si, kako bi bilo, če bi jih imela petdeset. Apeliram na navijače, da so potrpežljivi, da imajo živce. Moramo dati čas tako ekipi kot trenerju. Ne smemo biti prehitro nervozni in delati prehitrih zaključkov. Ta ekipa ima potencial, danes je košarka taka, da če hočeš izkoristiti potencial, moraš v prvi vrsti veliko trenirati in se uigrati.

Poraz v Zadru verjetno ne sme biti preveč zavajajoč.

Ne bom rekel, da gledam na košarko tako kot Američani, ki pozabijo na tekmo trideset sekund po njenem koncu. Če bo Olimpija uspešna, in jaz verjamem, da je lahko – v drugem delu sezone pričakujem pravo Olimpijo –, je čisto vseeno, ali je v Zadru izgubila za dvajset točk ali za eno. Predlagam, da tekmo čim prej pozabimo. Enako kot tekmo z Maccabijem: Olimpija lahko izgubi visoko, lahko tesno, morda celo preseneti. Upajmo, da lahko, ampak to je le ena od številnih tekem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.