Šport > Košarka
20 ogledov

"Nismo muha enodnevnica"

Novi okrepitvi KK Maribor ob poslovnemu direktorju kluba, Janezu Tomažiču (levo) Žurnal24 main
KK Maribor po suvereni osvojitvi naslova prvaka 1. B lige sestavlja ekipo za Ligo Telemach. Vodstvo kluba je kot prvi okrepitvi za prihajajočo sezono predstavilo Bojana Jovanoviča in Elvisa Kadića.

Košarkarski klub Maribor po suvereni osvojitvi naslova prvaka 1. B lige sestavlja ekipo za Ligo Telemach. "Po izredno uspešni sezoni v 1. B ligi nas letos čaka zelo naporna sezona in tekme z izkušenimi klubi v ligi Telemach. V ligi ne želimo biti muha enodnevnica, ampak se želimo uvrstiti v zgornji del lestvice. V sezono gremo s spoštovanjem, vendar se nikogar ne bojimo, saj verjamem, da lahko s trdim delom in dobrimi predstavami premagamo vsakogar," je dejal predsednik kluba Samo Bandelj.

Vesel sem, da smo se dogovorili za sodelovanje. Maribor je ambiciozen klub, ki lahko v Ligi Telemach veliko doseže. S soigralci bomo dali vse od sebe, da bomo v Dvorano Tabor pritegnili čim več ljubiteljev košarke.
Bojan Jovanovič, novi branilec KK Maribor

Kot prvi okrepitvi sta se KK Maribor pridružila Bojan Jovanovič in Elvis Kadić, ki bosta s svojimi dolgoletnimi izkušnjami iz domače in tujih lig pomagala pri uresničitvi zastavljenih ciljev. S tem pa sestavljanje ekipe še ni končano, saj se v klubu dogovarjajo še z nekaterimi igralci. KK Maribor bo priprave na sezono začel 9. avgusta, ko se bo na prvem treningu zbrala ekipa za Ligo Telemach. KK Maribor se med elito vrača prvič po sezoni 2004/2005.

Bojan Jovanovič je 28-letni organizator igre, ki je profesionalno košarkarsko pot začel leta 2004 v Postojni, kjer je nastopal v najelitnejši slovenski košarkarski ligi. V sezoni 2006/2007 je okrepil novomeško Krko. Poskusil je tudi v tujini, točneje na jugu balkanskega polotoka, v Grčiji. V zadnji sezoni je za Geoplin Slovan v povprečju dosegal 8,8 točke, 2,6 podaje in 2,1 skoka na tekmo.

Vesel sem, da sem se spet vrnil v Maribor, kjer se počutim kot doma. Prepričan sem, da se bomo na sezono v Ligi Telemach odlično pripravili in že na začetku pokazali svoje ambicije. Zavedam se odgovornosti, ki jo z Bojanom nosiva, vendar upam, da bova tisti ključ, ki bo odprl vrata do novih zmag in uspehov v mestu pod Pohorjem.
Elvis Kadić, ki se v Maribor vrača po petih letih

Druga okrepitev, Elvis Kadić, je ljubiteljem košarke iz Maribora bolj znan, saj je v sezoni 2004/2005 že igral za mariborski klub. V tej sezoni je bil najboljši strelec rednega dela v prvi slovenski ligi. V svoji karieri je nosil tudi dres Bosne, s katero je nastopil v regionalni ligi, igral je v Grčiji, v zadnji sezoni pa si je kruh služil v Franciji. Dodajmo tudi to, da je Elvis član zlate generacije, ki je na evropskem prvenstvu do 20 let v Ohridu osvojila zlato medaljo. Ob Saniju Bečiroviću, Boštjanu Nachbarju in drugih je v Makedoniji takrat slačilnico delil z Davorinom Škornikom in kapetanom Primožem Brolihom.

Odgovornosti in priložnosti, ki jo ima KK Maribor, se zavedajo tudi v trenerski ekipi, ki jo vodi Slobodan Rmuš. "Lani smo dosegli odličen rezultat. Verjamem, da se bomo z igralci, ki jih imamo, uvrstili v ligo za prvaka. Obe okrepitvi bosta dodali ekipi tisto nekaj, kar potrebujemo za enakovreden boj z ostalimi. V klubu imamo še resne pogovore z dvema ali tremi košarkarji, saj vemo, da bomo le z zadostnim številom kakovostnih igralcev, ki lahko igrajo na različnih pozicijah, uspešno zasledovali zastavljene cilje,« je ob predstavitvi obeh novih igralcev povedal trener Slobodan Rmuš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.