Šport > Košarka
25 ogledov

"Nismo podpisovali s figo v žepu"

V prihodnjih mesecih Lada Gorjana gotovo čaka obilica telefonskih klicev. (Foto: Žurnal24 main
Po zadnjem mestu in izpadu domžalskega Heliosa iz lige NLB je v klubsko prihodnost pogledal direktor Lado Gorjan. "Vseh šest let smo po proračunu na repu te lige," pojasnjuje Gorjan.

"Definitivno bomo v klubu najprej analizirali situacijo, v naslednjih nekaj dneh bomo temeljito predebatirali vse skupaj in postavili nove cilje, ki bodo vsekakor zelo ambiciozni. O čem drugem je trenutno prezgodaj govoriti," je za začetek dejal Gorjan.

Klub je imel vedno padce in vzpone in kot pravimo, tudi ta situacija ni tako slaba, da ne bi bila za nekaj dobra. Treba bo torej poiskati tiste dobre stvari in zadevo peljati naprej.
Lado Gorjan
Kje pa vi vidite glavne razloge za neuspešno sezono v regionalni ligi?
Mi smo imeli letos specifično situacijo in to so bile te neverjetne poškodbe. Ko je bilo najmanj potrebno je bilo ogromno igralcev poškodovanih na istem igralnem mestu. Zadnjih pet, šest tekem smo odigrali praktično brez organizatorja igre, šele na zadnji tekmi se je vrnil Jure Močnik in težko je tako igrati. To je bila naša največja hiba. Vsekakor pa bi bilo treba na sredini prvenstva nekaj več narediti. Tam nekje okoli novega leta smo bili premalo uspešni in bi lahko potegnili nekoliko več.

Kljub temu: tudi drugi klubi so imeli težave tako s poškodbami, kakor tudi z neplačili pa so kljub temu, z določenimi spremembami in okrepitvami, nekako prebrodili sezono.
Mi smo že tako šest let v tej ligi in vseh šest let smo po proračunu na repu te lige. Eni se lahko gredo tako, da igralski kader malo bolje menjajo in pogosto tudi, kot se temu reče, na prazno obljubljajo in tako naprej, toda mi smo v klubu bolj realni in se nismo odločali za kakšne nepremišljene menjave in podpisovali pogodbe s figo v žepu. Tako da si tu omejen in taka je naša realnost in ta se žal ni izšla.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kaj pa ta neuspeh pomeni za klub s finančnega področja, bodo nekateri sponzorji zmanjšali sredstva ali celo prekinili sodelovanje s klubom?

Mislim, da se bo proračun gotovo skrčil, toda kdo za koliko in podobno, je še preuranjeno govoriti. Upamo seveda, da nam bodo sledili. Poznajo Domžale kot zdravo okolje, da delamo na dolgoročni politiki in mislim, da je naš cilj še vedno to, da bomo drugi klub v Sloveniji. Skratka, to naši sponzorji znajo ceniti.

Posledično  pričakujete spremembe v igralskem kadru?
Za letošnjo sezono je kader zaokrožen in tako in tako ni več kaj za spreminjati, za naslednjo pa bo potrebno sestaviti konkurenčno ekipo, o morebitnih spremembah je pa zaenkrat še prekmalu govoriti.

Do konca sezone vam ostaja še končnica lige Telemach, so se cilji ali pričakovanja kaj spremenili?
Mi smo že na začetku za cilj postavili finale državnega prvenstva in bo na prihajajočem sestanku govora tudi o njem, toda ne pričakujem, da bi se kakorkoli spremenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.