Šport > Košarka
24 ogledov

Noah na zmenek k sodniku

Joakim Noah v letošnji sezoni proti vsem pričakovanjem blesti. Foto: AFP Žurnal24 main
Košarkar NBA moštva Chicago Bulls Joakim Noah je bil v nedeljo aretiran zaradi posedovanja marihuane in odprte steklenice alkohola. Junija ga čaka zmenek na sodišču.
Joakima Noaha, sicer sina legendarnega francoskega teniškega igralca, zmagovalca Roland Garrosa Yannicka Noaha, je policija zaustavila malo pred drugo uro zjutraj, ko je imel v roki plastičen kozarec s pijačo – analiza je pokazala, da gre za alkohol, kar je v nasprotju z mestnimi zakoni –, pozneje pri preiskavi na policijski postaji v Gainesvillu pa je v njegovih žepih našla še zavojček marihuane.

Noah je po besedah tiskovnega predstavnika policije Sumnerja Halletta z možmi v modrem zgledno sodeloval, zato so ga po odvzemu prstnih odtisov in določenem datumu za junijski "zmenek" na sodišču tudi izpustili. Triindvajsetletnika zaradi prekrškov lahko doleti do šest mesecev zaporne kazni in 500 dolarjev denarne.

Joakim Noah, sin francoskega teniškega igralca Yannicka Noaha in miss Švedske 1978 ter znane kiparke Cecillie Rodhe, je bil zvezdnik univerzitetne košarke, preden so ga lani kot devetega izbrali na naboru NBA. V svoji prvi profesionalni sezoni je odigral 73 tekem, v povprečju pa dosegal po 6,5 točke, 5,6 skoka in 1,1 podaje na tekmo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.