Šport > Košarka
10711 ogledov

Norišnica v Dallasu: to je prva akcija Dončića in Porzingisa

porzingis dončić Reševalni pas/Twitter
Navijači Dallas Mavericks so imeli prvič priložnost skupaj v akciji videti Luko Dončića in Kristapsa Porzingisa.

Moštvo Dallas Mavericks se je na treningu, ki je bil odprt za javnost, predstavilo navijačem v najnovejši podobi. Po pričakovanjih sta bila v središču pozornosti prva zvezdnika moštva, Luka Dončić in Kristaps Porzingis, ki sta največ navdušenja požela že med predstavitvijo košarkarjev.

Kot zadnjega so med udeleženci odprtega treninga, ki je privabil res ogromno število ljudi, predstavili prav slovenskega košarkarja, več tisoč glava množica pa je junaka lanske sezone pozdravila z bučnim aplavzom.

Tistih najbolj zagrizenih košarkarskih zanesenjakov se je pred American Airlines Centrom trlo že nekaj ur pred uradnim odprtjem dvorane, kjer je nato med trening tekmo košarkarje spodbujalo rekordnih 8850 ljubiteljev teličkov.

Dallas Mavericks so podrli nov rekord po obiskanosti odprtih treningov - 8850 navijačev.

Gre za največji obisk odprtega treninga v zgodovini teksaškega moštva. "Najboljši navijači!" se je na družbenem omrežju odzval Dončić.

Aktualni novinec leta v ligi NBA je bil na predstavitveni tekmi s soigralci dokaj dobro razpoložen, za eksplozijo veselja na tribunah pa je poskrbel že v prvem napadu na srečanju, ko je asistiral ob košu Porzingisa.


Prav opevana naveza z latvijskim centrom, ki se vrača po dolgotrajni odstonosti zaradi poškodbe kolena, bo po napovedih strokovnjakov ključnega pomena za uspeh Dallasa v prihajajoči sezoni, v kateri bo glavni cilj predvsem uvrstitev v končnico.

dallas navijače | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Zelo lep vtis je na navijače naredil tudi Porzingis, ki se je več kot 20 minut po koncu treninga še vedno zadrževal ob tribuni, kjer je nasmejan podpisoval avtograme in poziral pred fotografskimi objektivi.

"Želim si, da namesto mene govori moja igra, a obenem bi se rad povezal z navijači. Uživam v tem, če lahko ustrežem otrokom, ki se želijo z fotografirati z menoj. To me spravi v dobro voljo," je povedal Latvijec.

Dončić je na parketu navduševal s preigravanjem ter značilnimi meti za tri s korakom nazaj. V eni izmed napadalnih akcij je tudi odčital lekcijo novincu Yudaiju Babi, vendar žoga žal ni hotela skozi obroč. Baba je sicer v obrambi naredil osebno napako.

Še več utrinkov s treninga si oglejte v priloženih posnetkih in objavah.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.