Šport > Košarka
27 ogledov

Nov ameriški zmaj: prihaja krilni center Augustus

Pipan Möderndorfer Zupančič predstavitev Stožice Union Olimpija novi trener Anže Petkovšek
Union Olimpija je dva dni po začetku priprav na novo sezono sporočila, da jo je okrepil Američan Kodi Augustus, ki je v lanski sezoni igral za 08 Stockholm.

Pri Unionu Olimpiji počasi zaključujejo s sestavljanjem igralskega kadra za novo sezono. Klub je prek uradne spletne strani (www.union.olimpija.com) v soboto sporočil, da v zmajevo gnezdo prihaja nov Američan, krilni center Kodi Augustus.

"Union Olimpija je na položaju krilnega centra v svoje vrste pripeljala Američana Kodija Augustusa (203 cm, 1987), ki je v pretekli sezoni nastopal za švedski 08 Stockholm. Augustus je bil med boljšimi igralci švedske lige, kjer je v povprečju dosegal 17,1 točke in 5,6 skoka na tekmo," so sporočili iz tabora zeleno-belih.

Po enem letu odločitev za naprej

"Klub je z igralcem sklenil dogovor za dve sezoni, z možnostjo prekinitve s strani kluba po prvem letu. Augustus je svojo košarkarsko kariero začel na univerzi Mississippi State v NCAA. Pred lansko sezono, ki jo je preživel na Švedskem, je igral še v Urugvaju in Avstraliji."

Novo okrepitev je pokomentiral tudi trener Aleš Pipan, ki je kljub pripravam z makedonsko reprezentanco prišel v Stožice in pospremil začetek priprav svojega novega kluba.

Lahko napreduje in prispeva veliko

"Počasi zaključujemo selekcijo ekipe. Odprto ostaja zgolj še vprašanje o okrepitvi na branilskih položajih," je za spletno stran kluba dejal Pipan. "Do sezone je še veliko in razloga za hitenje ni. Vesel sem, da smo se danes okrepili z igralcem, ki lahko zadane tudi za tri točke, hkrati pa je dober v igri pod samim obročem. Iskali smo krilnega centra z dobrim metom z razdalje. Augustus je res še relativno neizkušen igralec, ki še ni igral košarke na tako visokem nivoju, a trenerski štab je prepričan, da lahko napreduje in prispeva veliko."